Teknoloji

Spotify bazı eski hoparlör ve ses sistemlerini artık desteklemeyecek

spotify connect otomatik kapatma

spotifySpotify; Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer ve Yamaha gibi şirketler tarafından evde kullanım amacıyla üretilen ses sistemlerine olan desteğini sonlandırdı. Bazı cihazlar ile çevrimiçi müzik servisinin entegrasyonu tamamen kesilirken, bazı cihazların yazılım güncellemelerinin ardından yeniden desteğe kavuşacağı belirtildi. Söz konusu ürünler, bir akıllı telefona gerek olmadan Spotify’a erişip internet üzerinden müzik dinlemeyi mümkün kılıyor.

Çevrimiçi müzik servisi, bu kararını uzun süre önce açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalar itibarıyla destek kesintilerine başlayan şirket, konuyla ilgili olarak ürün forumlarında pek çok şikayet almıştı. Arka uç platformunu yenilediğini duyuran şirket, bu değişim çerçevesinde bazı eski ürünler olan desteğini kestiğini açıkladı. Şirket, ürünlerini güncelleyen üreticilerin cihazlarının yeniden desteklenebileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

Bu kararını desteği kesilen ürünlerin sahiplerini üzdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Desteği kesilen ürünlerin büyük kısmının promosyonunda Spotify entegrasyonu önemli bir yere sahipti. Uzun yıllar boyunca kullanmak amacıyla satın alınan ürünlerin önemli bir parçasının bir anda çıkarılması, rahatsız edici bir durum olarak nitelenebilir. Bu değişimin çevrimiçi müzik servisine abone kaybı olarak dönüp dönmeyeceği konusunda bir şey söylemek kolay olmasa da, bu şu an için çok olası görünmüyor.

Spotify ve Apple Music arasındaki rekabet kızışıyor

Spotify, çevrimiçi müzik servisi pazarının zirvesinde yer alıyor. Ancak şirket ile en yakın rakibi Apple Music arasındaki rekabette makas biraz olsun daralıyor gibi görünüyor. Son araştırmalara göre, Apple Music ABD’de Spotify’a kıyasla daha yüksek hızla abone kazanıyor.

İLGİLİ HABERLER