Eğlence

Spotify düğünlerin ve bekarlığa veda partilerinin favori şarkılarını açıkladı

spotify 2023 yılın özeti

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte düğün sezonu da başlamış oldu. Düğün sezonlarına her yıl hem klasikleşmiş hem de yeni yeni popüler olmuş şarkılar eşlik ediyor. Spotify düğün listelerinin hem dünyadaki hem de Türkiye’deki favori şarkılarını açıkladı.

Spotify’da dünya genelinde, düğünle ilgili olarak kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 14.8 milyondan fazla çalma listesi yer alıyor. Spotify verilerine göre düğün içeriklerinde resmen bir patlama yaşanıyor. Örneğin, Spotify’ın “Country Wedding” çalma listesinin dinlenmesinde yüzde 620 ve Spotify’ın bir diğer popüler düğün çalma listesi olan “Wedding Songs” çalma listesinin dinlenmesinde neredeyse yüzde 150 oranında artış yaşandı. 2022 Nisan ayında 2021 Nisan ayına kıyasla dünya genelinde kullanıcılar tarafından  Spotify üzerinden yapılan düğün şarkısı aramaları yüzde 42, ilk dans aramaları ise yüzde 52 oranında arttı.

Nisan ayı kullanıcı verilerine dayanarak dünyada ve Türkiye’de düğün, ilk dans ve bekarlığa veda partilerinin en popülerleri 2022 yazında hangi şarkılar olacak? Bu yıl Spotify’da düğün müzikleri kapsamında görülen müzik dinleme trendleri şöyle:

Whitney Houston‘ın I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) adlı şarkısı, dünya genelinde düğünle ilgili olarak kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerine en çok eklenen şarkı olarak zirvede yer alıyor. Globalde en çok eklenen diğer şarkılar ise şöyle; Bruno Mars‘tan “Marry You,” Beyoncé ve JAY-Z ‘den “Crazy In Love (feat. Jay-Z)” ve John Legend’ın All of Me.”Türkiye’de düğün çalma listelerine en çok eklenen şarkı, Sezen Aksu‘dan Rakkas oluyor ve böylece Türkiye’deki düğünlerde hareketli şarkı seçimleriyle eğlence son hızla devam ediyor. Rakkas’ı takip eden diğer şarkılar ise şöyle: Ömer Faruk Bostan‘dan Erik Dalı/ Sen de mi Oldun Ankaralı / Huriyem, Tarkan‘dan Gül Döktüm Yollarına ve Serdar Ortaç‘tan Karabiberim.

Dünya genelinde Z Kuşağı ve genç Milenyum dinleyicilerin ilk dans tercihlerinde öne çıkan sanatçı Ed Sheeran. “Perfect” ve “Thinking out Loud” ise bu yaş grubunda ilk dans çalma listelerine en çok eklenen şarkılar. Türkiye’de de ilk dans tercihi değişmiyor. Ed Sheeran’dan “Perfect” Türkiye düğünlerinde ilk danslara eşlik ediyor.

Türkiye’de ilk dans çalma listelerine en çok eklenen diğer şarkılarda yine Ed Sheeran’dan “Thinking out Loud” adlı şarkıyı görüyoruz. John Legend‘ın All of Me ilk danslarda popüler olan bir diğer şarkı. Türkiye’de en çok eklenen ilk dans şarkılarında başı çeken Türkçe şarkı ise Özdemir Erdoğan‘dan Pervane (Bana Ellerini Ver).

Kadınların bekarlığa veda partilerinde dillere pelesenk olan kadın şarkıları eşlik ediyor. Spice Girls‘ün “Wannabe,” TLC‘nin “No Scrubs,” Beyoncé‘un “Crazy In Love (feat. Jay-Z),” ve Miley Cyrus‘un “We Can’t Stop” dünya genelinde kadınların bekarlığa veda çalma listelerine en çok eklenen şarkılar olarak öne çıkıyor.  Türkiye’de kadınların bekarlığa veda partilerine, düğünlerde olduğu gibi yine Sezen Aksu’dan Rakkas ve Serdar Ortaç’tan Karabiberim eşlik ediyor; Nil Karaibrahimgil‘den Bütün Kızlar Toplandık ve Babutsa‘dan Yanayım Yanayım da veda partilerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Erkeklerin bekarlığa veda partilerinde nostalji rüzgarı esiyor: Thin Lizzy‘den “The Boys Are Back In Town“, The Notorious B.I.G‘den “Hypnotize – 2014 Remaster“, blink-182‘den “All The Small Things“, 50 Cent‘ten “In Da Club” ve House Of Pain‘den “Jump Around“, dünya genelinde bu çalma listelerine en çok eklenen şarkılar. Türkiye’de erkeklerin bekarlığa veda partilerine eşlik eden şarkılarda ilginç bir karma var. Erkekler evlilik öncesi son bekar gecelerinde Türkiye’de en çok şu şarkılarla eğleniyor: Dolu Kadehi Ters Tut ve Sedef Sebüktekin‘den Gitme, Madrigal‘den Seni Dert Etmeler, Rober Hatemo’dan Senden Çok Var, Batuflex ve Lvbel C5‘ten ralli!

Spotify Düğün Sezonu sekmesini yeniledi ve özel bir düğün çalma listesi oluşturmak için ünlü düğün organizatörü, sektörün efsane ismi Mindy Weiss ile işbirliği yaptı. Bu sezonun en popüler düğün şarkılarını içeren çalma listeleri için Düğün Sezonu sekmesini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER