Teknoloji

Spotify destekli hoparlörler için Favori Cihaz özelliği yolda

spotify connect

Spotify, Spotify Connect desteğine sahip olan hoparlörler için yeni bir özelliği test ediyor. Bunun sayesinde kullanıcılar bir cihazı Favori Cihaz olarak belirleyebilecekler.

Telefonunuz fiziksel olarak yakınlarda olduğunda bir bildirim görünecek. Böylelikle telefonda dinlediğiniz parçayı hoparlöre aktarabileceksiniz. Thurrott, test aşamasında olan bu özelliğin nasıl çalıştığına dair izlenimlerini paylaştı.

Sistem oldukça basit biçimde çalışıyor. Favori Cihaz seçildikten ve telefon yakında olduktan sonra, çıkan bir bildirim çalma işlemini telefondan hoparlöre aktarmak isteyip istemediğinizi soruyor. Bildirim üzerinden cihaz seçimi yapılıyor.

Bu süreç uygulamayı açıp daha sonra çalan cihazı elle değiştirmekten çok daha basit ki, önemli olan nokta da burası oluyor. Görünen o ki, sadece bir cihaz Favori Cihaz olarak belirleniyor ve ona otomatik geçiş yapılabiliyor. Eğer etrafınızda birden fazla Spotify Connect uyumlu hoparlör varsa, içinden bir tanesini favori olarak belirlemelisiniz.

Yeni özellik Apple’ın bu yılın başlarında WWDC 2019‘da HomePod için duyurduğu geçiş özelliğine benziyor. Kullanıcı telefonunu HomePod’un yakınına getirdiğinde müzik otomatik olarak hoparlöre aktarılıyor. Spotify’ın yeni özelliğinin ne zaman çıkacağı belli değil. Ancak Apple’ın özelliğinin sonbaharda, iOS 13 ile birlikte çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER