Teknoloji

Spotify Apple’ın AirPlay 2 teknolojisini desteklemek için çalışıyor

spotify yapay zeka

Spotify, iOS uygulamasına hâlâ AirPlay 2 desteği eklemedi. Ancak şirket, The Verge sitesine gönderdiği açıklamada bu destek üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

MacRumors, bir Spotify forum moderatörünün “ses sürücüsü uyumluluğu sorunlarının” özelliğin yakın gelecekte eklenmeyeceği anlamına gelebileceğini iddia ettiği bir forum gönderisini fark ettiğinde, AirPlay 2 desteğinin uygulamaya dahil edilmesi konusunda bazı şüpheler oluştu.

Spotify bunun yanlış olduğunu belirtti. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, “Spotify’ın Topluluk sayfalarından birindeki bir gönderi, AirPlay2 planlarımızla ilgili eksik bilgiler içeriyordu. Spotify, AirPlay2’yi destekleyecek ve bunu gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz.” ifadesi yer aldı.

iOS 11 güncellemesinin bir parçası olarak eklenen AirPlay 2; çok odalı ses, Siri ses kontrolü ve çok çeşitli hoparlörler, televizyonlar ve akış hizmetlerinde oldukça geniş destek ile birlikte sunulmuştu. Daha önce Apple’ın kendi cihazlarının dışında biraz zayıf bir şekilde desteklenen Apple’ın yayın teknolojisi için gerçekten önemli ilkler barındırıyordu.

Spotify, hizmetinden diğer cihazlara ses aktarımı için Spotify Connect gibi kendi yöntemine sahip. Ancak Spotify’ın zaten Google Cast’i desteklediğini düşünürsek, Apple’ın en yeni akış protokolünü boş geçmek bir ihmal gibi görünebilir. MacRumors’un belirttiği gibi Apple, özelliğin nasıl etkinleştirileceğini açıklayan, görünüşte basit dört adımlı bir geliştirici belgesi sağlıyor. Ancak geliştirici Marco Arment, dördüncü adımın (gelişmiş arabelleğe almayı destekleyen yeni bir API benimseme) göründüğünden daha büyük bir engel olduğuna dikkat çekiyor.

Bu arada Spotify’ın Apple ile pek de dostane olmayan bir ilişkisi olduğunu, hatta bir antitröst şikayetinde bulunduğunu dikkate alın, bu durumda AirPlay 2’yi uzun zamandır desteklememesini mantıklı görebilirsiniz. Ne var ki, eninde sonunda kullanıcıları düşünmek zorundasınız ve Spotify da bunu göz önünde bulundurarak Apple’ın en yeni yayın teknolojisini en sonunda destekleyecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER