Eğlence

AirPlay 2 ile HomeKit’e beklenen hoparlör desteği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
airplay 2
Görsel: The Verge

Apple’ın HomeKit platformu eklenen yeni hoparlörler ile birlikte ihtiyaç duyulan büyük güncellemeye nihayet kavuşmak üzere. Apple’ın açıkladığı bu önemli duyurunun hayata geçişi, AirPlay’in yeni bir versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz AirPlay 2 sayesinde oluyor. AirPlay 2, HomeKit’e hoparlörler ile iletişim kurma izni veriyor. Eğer Apple TV’ye bağlı bir hoparlör kurulumunuz varsa, bu hoparlör müzik yayını için merkez noktası görevi üstlenebilecek.

Bu, tek bir cihazdan birden fazla odadaki sesin kontrolüne de kapı açacak. Apple, aralarında kendi sahip olduğu Beats’in, aynı zamanda Bose, Bang & Olufsen ve diğer hoparlör üreticilerinin de bulunduğu çeşitli üreticilerle anlaşma imzaladıklarını söyledi. HomeKit ile AirPlay 2 üzerinden sadece Apple yazılımının mı bağlantı imkanı sağlayabileceği şu an için bilinmiyor.

Duyuruyu WWDC 2017 açılış toplantısı sahnesinde gerçekleştiren Apple’ın üst düzey yöneticisi Craig Federighi, üçüncü taraf ses uygulamalarının birden fazla odada ses deneyimine katkıda bulunabileceğini söyledi. Bu da Spotify ve benzeri üçüncü taraf uygulamalardan da şarkı yayını yapılabileceği ihtimaline kapı açıyor.

İLGİLİ HABERLER