Eğlence

Spotify’ın Apple’a olan öfkesi dinmiyor

apple ve spotify

Spotify, Apple’ın dün akşam gerçekleştirdiği Apple Watch ve iPad etkinliğinin sona ermesinin üstünden bir saat geçmeden öfkeli bir açıklama yaptı. Apple’a olan güvensizliğini ve hayal kırıklığını bir kez daha paylaşan müzik ve podcast platformu, Cupertino merkezli şirketi rekabete aykırı şekilde davranmakla suçladı.

Spotify’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Apple bir kez daha hakim pozisyonunu ve adil olmayan uygulamalarını rakiplerini güçsüzleştirmek ve kendi servislerine avantaj kazandırmak için kullanıyor. Rekabet kurumlarını acilen Apple’ın rekabete aykırı davranışlarını kısıtlamaya davet ediyoruz. Bu eylemler kontrol edilmezse, geliştirici topluluğuna telafisi mümkün olmayan zararlar verebilir. Bu da dinleme, öğrenme, yaratma ve bağlanmadaki kolektif özgürlüğümüzü tehdit edecektir.”

Spotify, Apple’ın etkinliğindeki hangi duyurunun bu açıklamanın yapılmasına neden olduğu konusunda bilgi vermedi. Ancak bu konuda tahminde bulunmak pek de zor değil. Apple’ın Arcade, TV Plus, iCloud ve Music aboneliğini ayda 15 dolar karşılığında bir arada sunduğu Apple One paketi, akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Music aboneliğinin de bulunduğu bu paket, Spotify adına bir tehdit niteliği taşıyor.

Spotify ve Apple, bir yıldan uzun bir süredir Apple’ın App Store politikaları nedeniyle kavga hâlinde. 2019’un mart ayında Apple’ı Avrupa Komisyonuna şikayet eden Spotify, Apple’ın App Store’daki uygulamalardan aldığı yüzde 30’luk gelir komisyonunun haksız olduğunu savunuyor. Şirket, Apple’ın iOS’te bir tekel gibi davrandığı iddiasında da bulunuyor. Bu şikayet nedeniyle Apple hakkında Avrupa Komisyonu tarafından bir soruşturma yürütülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER