Eğlence

Spotify Apple’dan daha fazla açılım bekliyor

spotify müzik

Spotify CEO’su Daniel Ek, çevrimiçi müzik pazarındaki önemli rakiplerinden biri olan Apple hakkında konuştu. Ek, Blooomberg’de yayımlanan röportajında Apple’ın geliştiricilerle olan çekişmeleri ve yetkili makamların artan “tekel” endişeleri nedeniyle iOS platformundaki kısıtlamaları gevşetebileceğini belirtti.

Spotify’la Apple arasında ipler, Spotify’ın Apple’ı Avrupa Birliği’ne şikayet etmesiyle gerilmişti. Şikayet dilekçesinde Apple’ın App Store’dan yapılan aboneliklerde uyguladığı yüzde 30’luk ücret kesintisi, inovasyonu engelleyen ve Apple’a rakiplerine karşı haksız avantaj sağlayan bir “vergi” olarak tanımlanmıştı.

Spotify’ın dilekçesinde Apple’ın Siri gibi sistem seviyesindeki özellikleri üzerindeki kontrolüne de dikkat çekilmişti. O dönemde Siri’yi Spotify’la kullanmak mümkün değildi. Bu durum geçtiğimiz yılın ekim ayı itibarıyla değişse de, Apple hâlâ Avrupa Birliği’nin bu şikayet üzerine başlattığı soruşturmayla uğraşıyor.

Bu çekişmede iki tarafın da bazı tavizler verdiği söylenebilir. Apple, Spotify’ın iPhone ve Apple Watch üzerinde Siri desteğinden yararlanmasına izin verirken; Spotify da Apple TV uygulaması yayınlamıştı.

Daniel Ek, Bloomberg’e verdiği röportajda Apple’dan uzun vadede “daha fazla açılım” beklediklerini dile getirdi. Uzun bir bekleyişin ardından Siri’den yararlanabildikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Ek, Apple TV ve Apple Watch için ürün geliştirebilmenin de yakın zamana kadar yapamadıkları bir şey olduğunu hatırlattı.

Spotify CEO’su Apple’ın doğru yolda ilerlediğini; ancak Apple’ın ekosisteminin “adil bir platform” olarak nitelenmesi için çok sayıda adım atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER