Eğlence

Spotify için Siri devri sonunda başladı

spotify podcast

Spotify, iPhone ve iPad’lerde Apple‘ın dijital asistanı Siri ile entegre şekilde çalışmaya sonunda başladı. iOS 13’ün gelişiyle birlikte hayata geçen bu entegrasyonun varlığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Siri’nin gelişi sayesinde iOS üzerinde Spotify ve Apple Music arasındaki farklardan biri kapanıyor.

Spotify’ın iOS uygulamasında sunulan yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Bundan böyle kullanıcılar iPhone’larında Düşük Veri Modu’nu aktif hâle getirdiğinde Veri Koruyucu modu da otomatik olarak çalıştırılıyor.

Spotify kullanıcıları iOS veya iPadOS üstünde Siri’den kendileri için müzik çalmasını isteyebilecek. Spotify’dan verilen bilgiye göre, Siri CarPlay aktifken de uygulamayı kontrol edebilecek. Buna ek olarak, AirPlay ile Spotify’ı HomePod’a taşımak ve sesli komutlarla müziği yönetmek mümkün hâle geliyor.

spotify siriSiri entegrasyonunun eksikliği, Spotify’ın Apple’ı Avrupa Birliği’ne şikayet ederken dikkat çektiği noktalardan biriydi. Bu şikayet nedeniyle Avrupa Birliği, Apple hakkında bir tekel soruşturması başlatmıştı.

Spotify Siri desteğinin yanında Apple TV uygulamasını da kullanıma açıyor

Spotify’ın Apple TV uygulaması da bugün itibarıyla kullanıma sunuluyor. Diğer TV platformlarındaki Spotify deneyimine benzer bir çizgide görünen uygulama, tvOS App Store üzerinden indirilebiliyor. iPhone ve Apple TV arasında indirmeler için eş zamanlama yapanlar ise yeni uygulamayı doğrudan Apple TV’de görebilir.

Spotify’ın iPad uygulaması da iPad’lerin büyük ekranlarından daha iyi yararlanmasını sağlayacak yeni bir tasarıma kavuştu. Ancak iPhone’larda görülen hareketli albüm görselleri, telefonlara göre hazırlandıkları için, iPad’lerde görüntülenemiyor.

İLGİLİ HABERLER