Teknoloji

Spotify iOS 13 ile birlikte en sonunda Siri desteğine kavuşuyor

spotify siri

Spotify en sonunda Siri üzerinden şarkı, albüm ve çalma listesi çalma yeteneğine kavuşuyor. Spotify’ın en son beta versiyonlarında bu destek bulunuyor.

iOS 13.1 güncellemesi sonrasında bu özellik teste açıldı. Söz konusu destek, Apple’ın iOS 13 ile getirdiği yeni yeteneklerin bir parçası olarak sunululuyor. Böylelikle Spotify gibi müzik uygulamaları da Siri üzerinden istekte bulunma konusunda Apple Music ile aynı seviyeye geliyor.

Bu yeni özellik sayesinde Spotify parçalarını bir iPhone’da Siri üzerinden istemek mümkün oluyor. Apple Watch üzerinde söz konusu özellik çalışmıyor. Çünkü Apple’ın giyilebilir ürünü içinde parça oynatan özel bir Spotify uygulaması bulunmuyor. Bunun yerine sadece Spotify çalıştıran diğer cihazlarda çalan parçaları yönetmeyi sağlayan bir uzaktan kumanda işlevi gören basit bir uygulama var.

Spotify Siri desteği AirPods için çok kullanışlı olacak

Bununla birlikte, Spotify ve Siri entegrasyonu Apple’ın AirPods kablosuz kulaklığıyla mükemmel biçimde çalışacaktır. “Hey Siri” diye seslendikten sonra Spotify’ın servisinden parçaları çalmak için albüm, çalma listesi veya parça isteğinde bulunabilirsiniz. The Verge sitesinin belirttiğine göre, podcast çalma isteği şu an için düzgün biçimde çalışmıyor. Spotify podcast parçasını çalmak yerine müzik için aramaya girişiyor.

Spotify şu anda bu yeni işlevi test ediyor. Görünüşe göre ilerleyen haftalarda da ana uygulamaya getirecek.

İLGİLİ HABERLER