Teknoloji

SpaceX Starlink uydu internet servisi 500 bin siparişi geçti

elon musk starlink

Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşımaya başlayan SpaceX, önemli bir diğer kilometre taşını da kutluyor. Uzay şirketinden yapılan açıklamada, Starlink internet uyduları için alınan siparişleri sayısının 500 bini geçtiği belirtildi. Starlink ile ilgili bu önemli gelişmeyi SpaceX bünyesinde operasyon mühendisi olarak görev yapan Siva Bharadvaj, 26. görevin yayını sırasında paylaştı. Bu son görevle 60 Starlink uydusu yörüngeye taşındı.

SpaceX’in şimdiye kadar uzaya gönderdiği Starlink uydularının toplam sayısı 1500’ü geçmiş durumda. CNBC’nin haberine göre, bu da Starlink’in dünyanın en büyük uydu takımına sahip olduğu anlamına geliyor.

SpaceX CEO’su Elon Musk da konuyla ilgili bir Twitter paylaşımı yaptı. Bu paylaşımında mizah unsurunu düşük tutan Musk, Starlink’in şebekesini genişletmesi sürecinde karşılaşabileceği zorluklar konusunda bilgi verdi. Musk, şu ifadeleri kullandı: “Karşımıza çıkan tek kısıtlama şehirlerdeki kullanıcı yoğunluğu. Birkaç milyon kullanıcı aralığına ulaştığımızda işler biraz daha zorlaşabilir.”

SpaceX son olarak geçtiğimiz şubat ayında Starlink kullanıcı sayısının 10 bini geçtiğini açıklamıştı. Servisin beta sürümü aylık 99 dolar karşılığında kullanıma açılmıştı. Şubat ayında ön sipariş almaya da başlayan SpaceX, 99 dolar depozito ücretinin yanı sıra donanım kiti için 499 dolar topluyor. SpaceX, ön siparişlerde depozito vermenin servise tam erişimi garanti etmediğini de belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER