Teknoloji

Elon Musk Starlink internet uyduları için hız müjdesi verdi

elon musk starlink

SpaceX’in uydu tabanlı internet sağlayıcısı Starlink, bu yıl içinde bağlantı hızını ikiye katlayacak. Starlink için önemli bir sıçramayı gösteren bu gelişme, SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından duyuruldu.

Starlink hâlihazırda 50 ila 100 Mbps arasında bir bağlantı hızı sunuyor. Starlink beta kit kullanan bir Twitter takipçisine yanıt veren Musk, yıl bitmeden hızın 300 Mbps seviyesine çıkarılacağını belirtti.

300 Mbps daha önce duyulmamış veya çıkılmamış bir hız değil. Ancak bu hız hâlihazırda pek çok kişinin ulaştığı maksimum seviyenin üstünde yer alıyor. Özellikle Starlink’in hedefinde olan düşük ve orta nüfus yoğunluklu bölgelerde bu hıza pek rastlanmıyor.

Musk, hız artırımına ek olarak gecikme süresinin de 20 ms seviyesine gelmesini beklediklerini dile getirdi. Hız testinden alınan ekran görüntülerinde gecikme süresi 34 ve 44 ms olarak görülüyor. Starlink’in web sitesinde beta döneminde öngörülen gecikme süresinin 20 ila 40 ms olduğu belirtiliyor.

Elon Musk tarafından verilen müjdeler, Starlink için ön sipariş döneminde 100 dolar verenleri sevindirecek hamleler olarak değerlendirilebilir. Ancak Musk’ın verdiği sözlere, özellikle tarih hedeflerinden bahsedilenlere, biraz temkinli yaklaşmakta fayda olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER