Teknoloji

SpaceX Falcon Heavy roketini yakından gösteren bir video yayınladı

spacex falcon heavySpaceX, gizli Zuma görevini 5 Ocak’ta başlatmaya hazırlanıyor. Falcon 9 roketiyle gerçekleştirilecek bu görev, şirketin bu ayın ilerleyen günlerindeki planına göre biraz küçük kalıyor. SpaceX Falcon Heavy isimli roketini ocak ayı sona ermeden uzaya göndermeyi planlıyor.

Statik ateşleme testleri süren roket, Tesla Roadster bir otomobili de uzaya götürecek. Geri sayım devam ederken heyecanı artırmak isteyen SpaceX, drone ile çekilen ve Falcon Heavy’yi yakından gösteren bir video yayınladı.

Falcon Heavy’nin heybeti yayınlanan son videoyla daha net anlaşılıyor. Falcon Heavy, fırlatılmasıyla birlikte dünyanın çalışır vaziyetteki en güçlü roketi olacak.

 

Falcon Heavy’nin ilk görevinin detayları henüz bilinmiyor. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk, bazı ilginç noktaları daha önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Test uçuşlarının genellikle sıkıcı olduğunu söyleyen Musk, bu sıkıcılıktan kurtulmak için Falcon Heavy’ye kırmızı bir Tesla Roadster yerleştireceklerini ve otomobilin müzik sisteminde David Bowie’nin Space Oddity isimli şarkısının çalacağını belirtmişti.

SpaceX Falcon Heavy tüm testler tamamlandıktan sonra fırlatılacak

SpaceX Falcon Heavy, statik ateşleme sistemi testleri tamamladıktan sonra fırlatılacak. Gereken onayın verilmesi için öncelikli olarak tüm testlerin sorunsuz biçimde gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak bu da her şeyin yolunda gideceği anlamına gelmiyor. SpaceX CEO’su Elon Musk, hem Falcon Heavy’nin hem de taşıdığı Tesla Roadster’ın atmosferden çıkmadan parçalanabileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER