Teknoloji

SpaceX Falcon Heavy ile Amerikan ordusunun uydularını uzaya taşıyacak

spacex falcon heavySpaceX Falcon Heavy ile askeri uyduları uzaya taşımak için beklediği onayı ve ilk görevi aldı. Şirket böylelikle yeni uydusunun orduların belirlediği kriterleri yerine getirmek için yeterli olduğunu da göstermiş oldu. ABD Hava Kuvvetleri, 2020’nin yaz ya da sonbaharında fırlatmayı planladığı AFSPC-52 uydusunu Falcon Heavy ile yörüngeye taşıyacak.

CNN’de yer alan habere göre, SpaceX söz konusu görevi alabilmek için Boeing ve Lockheed Martin’in kurduğu ULA ortaklığıyla yarıştı. ABD Hava Kuvvetleri neden Falcon Heavy’nin seçildiği konusunda bilgi vermese de, akıllara gelen ilk ihtimal maliyet oluyor.

ABD Hava Kuvvetleri görev için SpaceX’e 130 milyon dolar ödeyecek. Bu rakam SpaceX’in roketleriyle gerçekleştirilen standart görevler için ödenen rakamdan fazla olsa da, ULA Delta IV Heavy ile yapılacak yolculuk için ödenmesi gereken 350 milyon doların bir hayli altında kalıyor.

SpaceX Falcon Heavy test uçuşunda gerekli verileri toplamış görünüyor

ABD Hava Kuvvetleri’nin kararında hangi faktörün etkili olduğu tam olarak bilinmese de, SpaceX Falcon Heavy ile gerçekleştirdiği test yolculuğunda orduyu ikna etmek için gerekli verileri toplamış gibi görünüyor. Söz konusu yolculukta Falcon Heavy, Elon Musk’ın Tesla Roadster’ını uzaya götürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER