Teknoloji

SpaceX Elon Musk’ı eleştiren çalışanlarını işten kovdu

spacex twitter elon musk

SpaceX Elon Musk hakkında bir açık mektup kaleme alan ve bunu dağıtıma çıkaran çalışanlarını kovdu. Bu hafta içinde internette dolaşmaya başlayan mektupta Musk’ın sosyal medyadaki davranışları eleştirilmiş ve “sık bir dikkat dağınıklığı ve utanç kaynağı” olarak tanımlanmıştı. Mektupta SpaceX’ten Musk’ın davranışlarının kınanması istenmişti.

SpaceX’in mektubun organizatörlerinin kaçını işten çıkardığı bilinmiyor. Ancak şirketin operasyon şefi ve başkanı Gwynne Shotwell tarafından gönderilen bir e-posta ve The New York Times’a konuşan üç SpaceX çalışanının verdiği bilgiler olayı doğruluyor.

Shotwell’in e-postasında şu ifadeler yer alıyor: “SpaceX mektupla bağlantılı bazı çalışanlarının işine son verdi. Mektup, talepler ve genel süreç çalışanları hem rahatsız etti hem de kızdırdı. Çünkü görüşlerini yansıtmayan bir şeyi imzalamaya zorlandılar. Yapmamız gereken çok hassas işler var ve bu tarz abartılı aktivizme ihtiyacımız yok.”

Mektupta bahsedilen konulardan biri, kısa süre önce gündeme gelen taciz iddiasıydı. Musk’ın bir SpaceX çalışanına cinsel tacizde bulunduğu ve uzlaşma için 250 bin dolar ödediği öne sürülmüştü. İddiayı kesin bir dille reddeden Musk, konu hakkında Twitter’da bazı sert şakalar yapmıştı. SpaceX de Musk’ı savunmuş, Shotwell de iddiaların doğru olduğuna inanmadığını belirtmişti.

Mektupta Musk’a yöneltilen bir diğer eleştiri ise Twitter’ı kullanım tarzı olmuştu. ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu, şubat ayında Musk hakkında “içerden bilgilendirme” soruşturması başlatmış ve bu süreçte Twitter’da yapacağı paylaşımların Tesla avukatları tarafından onaylanması gerektiğini belirtmişti. Musk, bu hafta içinde söz konusu karara itiraz etmişti.

SpaceX çalışanları ve Elon Musk arasındaki gerginliğe çok şaşırmamak gerekiyor. Musk bir süre önce tüm Tesla ve SpaceX çalışanlarının haftada en az 40 saat ofiste mesai yapmasını istemiş ve aksi takdirde kovulacaklarını belirtmişti.

SpaceX Elon Musk hakkındaki mektubu organize eden çalışanlarını işten çıkarırken, bunun diğer çalışanları rahatsız ettiği gerekçesini öne sürüyor. Bu kararın şirket içinde başka sorunlara yol açıp açmayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER