Teknoloji

Elon Musk Tesla ve SpaceX çalışanlarının ofise dönmesini istiyor

elon musk openai

Elon Musk CEO’su olduğu Tesla ve SpaceX’in kurumsal çalışanlarına “Ya haftada 40 saat ofiste çalışın ya da şirketten ayrılın” şeklinde özetlenebilecek bir ultimatom verdi. Musk, sosyal medyada dolaşan ve şirket çalışanlarına gönderilen e-postalardan alındığı söylenen ekran görüntülerini doğruladı.

The New York Times’ın haberine göre, hem SpaceX’in hem de Tesla’nın çalışanları Musk’tan aynı mesajı aldı. Mesajda çalışanların haftada 40 saat ofiste mesai yapmasının gerektiği vurgulanırken, personelin görev tanımlarıyla alakalı olmayan “uzak branş” ofislerinde de mesai yapamayacağının altını çizdi.

Musk’ın uzaktan çalışma konusunda teknoloji endüstrisindeki şirketlerden farklı bir yerde durduğu biliniyor. Meta, Twitter, Salesforce ve Slack gibi şirketler uzaktan çalışmayı kalıcı bir seçenek hâline getirmiş durumda. Çalışanlarının haftada üç gün ofise gelmesini isteyen Apple, bir süre önce bu zorunluluğu kaldırmıştı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu ve yönettiği şirketler arasına yakında Twitter’da katılacak. Bloomberg’in haberine göre, SpaceX ve Tesla’da yaşananlar Twitter çalışanlarını da endişelendirmiş durumda.

Elon Musk Tesla ve SpaceX çalışanlarının ofise dönmesini istese de, bu değişiklikler her yere yansımış değil. Tesla’nın kariyer sitesinde hâlâ uzaktan çalışmaya izin verilen ilanları hâlâ görmek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER