Teknoloji

Sony Xperia Z3 ve Z3 Compact için Android 5.0 Lollipop dağıtımına başlandı

sony xperia z3 android 7.0

sony-xperia-z3-inceleme-00045

Android’in en güncel versiyonunu henüz almamış olan Sony telefonları Lollipop’un tadına bakmaya başladı. Dün itibarıyla Sony Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact akıllı telefonları için güncelleme dağıtımına başlanırken ilerleyen haftalarda daha fazla cihazın eklenmesiyle birlikte güncelleme listesi genişleyecek.

Sony geçtiğimiz yılın sonlarında Android 5.0 Lollipop güncellemesinin yayınlanmasından hemen sonra Z serisinin bütün cihazlarına güncellemeyi getireceğini açıklamıştı. Xperia Z2 cihazlarının da güncellemeyi alacak sıradaki cihazlar olacağı tahmin ediliyor.

[quote_box_right]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z3 İncelemesi[/quote_box_right]İlk olarak İskandinav ve Baltık bölgesindeki ülkelerdeki Sony Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact cihazları güncellenirken çok yakında diğer ülkelere de bu güncelleme getirilecek. Sony, Twitter hesabı @SonyMobileNews üzerinden güncellemelerle ilgili haberleri yayınlıyor.

Android 5.0 Lollipop ile birlikte Xperia Z modellerine yeni işlevler ve tasarımı elden geçirilmiş bir kullanıcı arayüzü geliyor. Akıllı telefonun birden fazla kullanıcı profiliyle kullanımı, Android for Work, daha iyi depolama alanı kontrolü ve özelleştirmeler Android 5.0 Lollipop ile birlikte sunulacak. Bu yenilikler Sony’nin kendisine ait özelleştirilmiş kullanıcı arayüzüyle harmanlanmış şekilde kullanıcılara ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER