Teknoloji

Lollipop’un Android sürümleri içindeki payı yüzde 21’e yükseldi

android-surum-paylari-090916

Google tarafından açıklanan son rakamlara göre, Lollipop’un Android sürümleri içindeki payı yüzde 21’e yükseldi. Geçtiğimiz mayıs ayında Lollipop’un Android sürümleri içindeki kullanım oranının yüzde 9 olduğu göz önüne alınınca yaz mevsiminin Lollipop adına iyi geçtiği anlaşılıyor.

Android sürümleri arasında en yüksek pay ise yüzde 39 ile KitKat’a ait. Jelly Bean sürümleriyse yüzde 32 ile ikinci sırada yer alıyor.

Android’in gelecek sürümü Marshmallow adını taşıyor. Yayın tarihi henüz kesinleşmeyen Android Marshmallow’un dağıtımına önümüzdeki ay itibarıyla başlanması bekleniyor. Google CEO’su Sundar Pichai tarafından “parlak ve kaliteli” olarak nitelenen Android Marshmallow, ön izleme sürümü deneyenlerden olumlu geri dönüşler almıştı.

Google Nexus 9, Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 edge gibi cihazlar kutularından Android Lollipop işletim sistemiyle çıkmışlardı. Buna ek olarak, şirketin açıkladığı rakamlara Android 2.2’den daha eski sürümlerin dahil edilmediğini belirtmekte gayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER