Manşetler

Asus yeni ZenPad tabletlerini tanıttı

asus-zenpad-tabletler-211015-20
Asus ZenPad 10

Bilgisayar ve bilgisayar donanımları pazarının önde gelen oyuncularından Asus, son zamanlarda mobil ürün pazarına da yoğun olarak ilgi gösteriyor. Tayvanlı üretici, “Dünyanın kişiselleştirilebilir ilk tableti” olarak nitelediği ZenPad serisinin yeni üyelerini görücüye çıkardı.

Düzenlenen etkinlikte 7 inç ekranlı ZenPad C 7.0 (Z170C), 8 inç ekranlı ZenPad 8.0 (Z380C) ve ZenPad S 8.0 (Z580C)  ile 10.1 inç ekranlı ZenPad 10 (Z300C) modelleri tanıtıldı.

Asus’un yeni ZenPad tabletleri kutularından Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor. Boyutlardaki farklılıklara rağmen genel hatları itibarıyla aynı tasarım dilini taşıyan tabletlerde özellikle “kişiselleştirilebilir” olma konusuna özel vurgu yapılıyor ve bunun işin hem fiziksel hem de işlevsel boyutunda olduğuna dikkat çekiliyor.

asus-zenpad-tabletler-211015-9
Asus ZenPad C 7.0

Yeni Asus ZenPad tabletleri gücünü dört çekirdekli 64-bit Intel Atom x3 işlemciden alıyor. Bu işlemci sayesinde tabletlerin çoklu görev, video ve oyunlarda yüksek performans sağlayacağının altı çiziliyor. Genelde tabletlerde kamera özelliklerinin ön plana çıkarılmasına pek alışık olmasak da, Asus ZenPad tabletlerinin arkasında bulunan PixelMaster isimli kameradan övgüyle bahsediyor. Şirket, kameranın düşük ışıklı ortamlarda bile muhteşem görüntülü fotoğraflar, videolar ve selfie’ler çekmeyi mümkün kılacağını öne sürüyor.

Yeni Asus ZenPad tablerlerinde Android 5.0 Lollipop işletim sisteminin üstünde şirketin kendisine özgü ZenUI kullanıcı arayüzü bulunuyor. “Kişiselleştirilebilir” olma noktasında ZenUI önemli bir görev üstleniyor.

asus-zenpad-tabletler-211015-13
Asus ZenPad 8.0

Asus ZenPad’in 8 ve 10 inç modellerinde HD IPS ekran bulunuyor. Üst segmentte konumlanan ZenPad S 8.0’da ise 2K çözünürlük sunan ekran yer alıyor. Asus tarafından geliştirilen Tru2Life ve TruVivid’in özelliklerini de kapsayan Asus VisualMaster teknolojisi, kapsamlı görüntü optimizasyonu gerçekleştirebiliyor.

Asus ZenPad tabletlerdeki ses deneyimi içinse devreye DTS-HD Premium Sound ses sistemi giriyor. Yeni ZenPad, söz konusu teknolojinin ilk kez kullanıldığı tablet olma niteliğini taşıyor.

Yeni ZenPad tabletlerin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte konuşan Asus Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras, şirketinin kalite ve tasarıma verdiği öneme dikkat çekti. Asus ZenPad serisinin teknolojiye yeni bir soluk getirdiğini söyleyen Aras, Tru2Life ile televizyon kalitesinde deneyimi sunduklarını belirtti. DTS-HD ses teknolojisinin varlığına da değinen Aras, yeni Asus ZenPad’in multimedya içerik tüketimine uygunluğunu vurgulamış oldu.

Yeni Asus ZenPad tabletlerinden üçü ekim ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunulmuş durumda. Üst segmentte konumlanan ZenPad S 8.0 ise kasım ayında raflardaki yerini alacak. Intel işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızanın eşlik ettiği cihazın fiyat etiketinde 749 TL yazacak.

asus-zenpad-tabletler-211015-1

Halihazırda satışta olan modellerden 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafızaya sahip ZenPad C 7.0 için 359 TL ödemek gerekiyor. ZenPad 8.0’da ise 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu model 529 TL karşılığında satılıyor. Aynı bellek ve dahili hafızayı barındıran ZenPad 10 ise 639 TL’lik fiyatıyla raflarda boy gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER