Teknoloji

Sony Xperia XZ Pro önümüzdeki ay içinde gözler önüne çıkabilir

sony xperia xz proSony Mobile, CES 2018’de beklenmeyen bir hamle yapmış ve üç yeni akıllı telefonu görücüye çıkarmıştı. Ancak Japon teknoloji devinin heybesindekiler tanıttıklarıyla sınırlı değil gibi görünüyor. Şirketin en güçlü silahlarını 2018 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2018) sakladığı düşünülüyor. Sony Xperia XZ Pro da bu güçlü silahlar arasında yer alıyor.

Xperia XZ Pro, Sony’nin yeni akıllı telefonlarının en güçlüsü olacak gibi görünüyor. Şirketin yeni amiral gemisi olacağı düşünülen Xperia XZ Pro’nun 2018 portföyünün en pahalı üyesi olması bekleniyor. Akıllı telefonun MWC 2018’den kısa bir süre önce duyurulması, ancak MWC 2018’de sergilenmesi muhtemel görünüyor.

İnternete sızan bir belge, Xperia XZ Pro’da bulunması beklenen özellikler konusunda ipucu veriyor. Akıllı telefonda 5.7 inç büyüklüğünde bir 4K ekranın bulunması bekleniyor. Kimi teknoloji meraklıları 4K çözünürlüğü gereksiz bulsa da, Sony’nin 4K çözünürlüğü ana akıma taşımak için gösterdiği çaba takdir ediliyor.

Xperia XZ Pro’nun kalbinde Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845’in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor.

Sony Xperia XZ Pro çift arka kamera taşıyacak

Xperia XZ Pro’nun arkasında biri 18 megapiksel, diğeri ise 12 megapiksel çözünürlüklü iki lens yer alacak. Ön tarafta ise 13 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. IP68 sertifikası ve 3420 mAh kapasiteli pil taşıması beklenen Sony Xperia XZ Pro, kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefonun tek ve çift SIM kartlı iki versiyonunun bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER