Teknoloji

Sony Xperia XZ Premium Android Oreo ile 3D tarama yeteneklerine kavuşacak

Sony Xperia XZ Premium bu yılın ilerleyen zamanlarında gelecek Android Oreo güncellemesiyle birlikte 3D nesne tarama uygulamasına ve iyileştirilmiş kamera özelliklerine sahip olacak.

Sony, 4K ekranlı akıllı telefonunun Android’in en güncel versiyonunu alacağını, IFA 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact ve Xperia XA1 Plus modellerini tanıtırken açıkladı. Xperia XZ Premium, yeni kardeşleriyle gelen özelliklere güncellemeyle kavuşmuş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Sony Xperia XZ Premium İncelemesi

En ilgi çekici yenilik Sony’nin yeni 3D Creator uygulaması olacak. Bu uygulama yüzlerin, başların, yemek veya rastgele nesnelerin üç boyutlu taramalarını telefonla yapmayı ve daha sonra bunları sosyal medyaya yüklemelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra taramaları GIF animasyonlara dönüştürmek ve hatta üç boyutlu yazıcıya gönderip oluşturulan nesnenin fiziksel çıktısını almak da mümkün olacak.

Oreo güncellemesiyle birlikte Xperia XZ Premium’un kamerasına da bazı yenilikler gelecek. Bunların arasında daha akıllı şekilde çalışan tahmine dayalı nesne yakalama modu da bulunuyor. Yenilenen odaklama modu gülümsemeleri de algılıyor, siz çekim tuşuna basmadan hemen önce üç adet çekimi çoktan yapıyor. Böylelikle hiçbir gülümseme kaçmayacak.

Ayrıca otomatik faz algılama yeteneğini kullanarak hareket eden nesnelerin seri fotoğraflarını çekmeyi sağlayan iyileştirilmiş burst modu da gelecek. Bu modda saniyede 10 kare yakalanabiliyor. Her bir fotoğrafta nesnenin odakta kaldığı garanti ediliyor.

Sony Xperia XZ Premium’a Android Oreo güncellemesinin tam olarak ne zaman geleceğini açıklamıyor. Ancak güncellemenin yıl bitmeden gelmesini bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER