Teknoloji

Samsung Android Oreo’yu 2019’un başında orta segmente getirecek

samsung android oreoGoogle Android 9 Pie’ı resmen yayınlamış olsa da, Samsung hâlâ daha fazla kullanıcısına Android Oreo’yu ulaştırmak için çalışıyor. Şirket amiral gemisi telefonlarını uzun süre önce Oreo ile güncellese de, portföyünün geri kalanındaki cihazlara yeni sürümü ulaştırmayı henüz tamamlamış değil. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Samsung Android Oreo güncellemesinin orta segment cihazlarına dağıtımı için oluşturduğu takvimi duyurdu.

Orta segment telefonlar, çok fazla konuşulmasalar da, Samsung’un öncelikleri arasında yer alıyor. Bu grupta konumlandırılan iki telefonunu geçtiğimiz ay Android Oreo ile buluşturan şirket, daha fazla cihaza aynı işlemi uygulamaya hazırlanıyor. Bu süreç biraz zaman alacak olsa da, 2019’un başları itibarıyla sürecin tamamlanması öngörülüyor.

Samsung hazırladığı güncelleme takvimini Samsung Members uygulaması üzerinden paylaştı. Söz konusu takvime göre, güncelleme süreci 2018’in aralık ayında Samsung Galaxy J7 Neo ile başlayacak. Bu telefonu 2019’un ocak ayında Samsung Galaxy Tab A (2017), Samsung Galaxy A9 Pro (2016), Samsung Galaxy C7 Pro, Samsung Galaxy C9 Pro, Samsung Galaxy J2 (2018), Samsung Galaxy On5 (2016), Samsung Galaxy On7 (2016), Samsung Galaxy J7 (2018) ve Samsung Galaxy J7 (2017) izleyecek. Şubat ayında Samsung Galaxy J7 Max ve mart ayında Samsung Galaxy J7 (2016), Android Oreo güncellemesini alacak. Böylelikle orta segmentin güncellenme süreci sona erecek.

Samsung Android Oreo için açıkladığı dağıtım takviminin gerek duyulduğu durumda değişebileceğini ve dağıtımın durdurulabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER