Manşetler

Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra resmiyet kazandı

sony xperia xa2Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra ile ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefonların şubat ayında MWC 2018’de tanıtılması öngörülse de, Sony beklenmeyen bir hamle yaparak iki akıllı telefonu da CES 2018’de gözler önüne çıkardı.

Sony, tasarım konusundaki gelenekçi yaklaşımını Xperia XA2 ve XA2 Ultra’da da sürdürüyor. Şirket akıllı telefonlarında görüntüyü modernleştirmek adına küçük değişiklikler yapsa da, telefonlar genel hatlarıyla klasik tasarımlarını muhafaza ediyor. Yeni XA2 ve XA2 Ultra da bu geleneği bozmuyor. Japon teknoloji devi, pazarın yeni gözdesi olan 18:9 görüntü oranına sahip ekranlardan yine uzak duruyor.

XA serisinde ilk modelden bu yana tercih edilen ince ekran çerçeveleri, Xperia XA2 ve XA2 Ultra’da da görülüyor. Parmak izi tarayıcısının güç butonundan ayrılıp arka panele taşınması da dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

Hem Xperia XA2 hem de XA2 Ultra’nın kalbinde 2.2 GHz, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 630 yonga seti bulunuyor. Bu işlemciye XA2’de 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, XA2 Ultra’da ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Her iki modelde de microSD kart desteği ile depolama alanı genişletilebiliyor.

Xperia XA2’de 5.2 inç, XA2 Ultra’da ise 6 inç ekran bulunuyor. Her iki ekran da 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. XA2 3300 mAh, XA2 Ultra ise 3580 mAh kapasiteli pil taşıyor.

Her iki akıllı telefonun arkasında da 23 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Bu kamera ile 4K ve 120 fps slow-motion video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Ön kamera konusunda ise iki telefonun yolu ayrılıyor. Xperia XA2’de 8 megapiksel çözünürlüklü, 120 derece geniş açılı bir lens bulunuyor. Xperia XA2 Ultra ise, beklendiği gibi, iki adet ön kamera taşıyor. 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bir lens daha eşlik ediyor. XA2 Ultra’nın ön kamera kurulumunda flaş da yer alıyor.

Sony Xperia XA2 Ultra

Her iki akıllı telefonda da SmartAmp adını taşıyan ses teknolojisi bulunuyor.

Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra şubat ayının başında satışa sunulacak

Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra, önümüzdeki şubat ayının başlarında satışa sunulacak. Xperia XA2 gümüş, siyah, mavi ve pembe; XA2 Ultra ise gümüş, altın sarısı, siyah ve mavi renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Cihazların fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER