Teknoloji

Sony Xperia telefonlarını Android Pie ile güncellemeye devam ediyor

sony xperia

Android 9 Pie, geçtiğimiz ağustos ayının başı itibarıyla tamamen hazır hâle gelmişti. Google’ın son dokunuşunun ardından Android cihaz üreticileri de güncellemenin dağıtımı konusundaki planlarını paylaşmıştı. Sony Xperia serisi için güncellemenin dağıtımına kasım ayı itibarıyla başlayacağını duyurmuştu.

Oldukça hızlı hareket ettiği anlaşılan Sony, Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modelleri için Android 9 Pie güncellemesini kısa süre önce dağıtıma çıkarmıştı. Şirketin ağustosta tanıttığı Xperia XZ3 ise Android 9 Pie yüklü olarak bu hafta itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini almaya başladı.

İlk etapta Android 9 Pie dağıtımı için kasım ayını işaret eden Sony, verdiği tarihin önünde gitmeye devam ediyor. Şirketten yapılan son açıklamaya göre, önümüzdeki hafta itibarıyla Xperia XZ Premium, XZ1 ve XZ1 Compact modelleri için Android 9 Pie dağıtımının başlayacağını açıkladı. Bu noktada güncellemenin dünya genelinde tüm kullanıcılara ulaşmasının zaman alabileceğini belirtmekte fayda var.

Sony’nin amiral gemilerinden biri olan Xperia XZ2 Premium ise kasım ayı itibarıyla Android’in en güncel sürümüyle buluşacak. Genelde şirketler önce amiral gemisi telefonlarını en yeni Android sürümleriyle güncelleseler de, Sony Android 9 Pie için farklı bir strateji izliyor gibi görünüyor.

Sony Xperia ailesinin bazı üyeleri Android 9 Pie güncellemesini mart ayında alacak

Sony‘nin Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımı konusunda Samsung gibi rakiplerine kıyasla çok daha iyi bir iş çıkarttığı rahatlıkla söylenebilir. Ancak bu durum, Sony’nin dağıtım takviminin pürüzsüz olduğu anlamına gelmiyor. Sony Xperia XA2, XA2 Ultra ve XA2 Plus modellerinin sahiplerinin Android 9 Pie için 4 Mart 2019’u beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER