Teknoloji

Sony Xperia XZ2 için Android 9 Pie dağıtımına başladı

sony xperia xz2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony pek çok cihazını Android 9 Pie ile güncelleyeceğini daha önce açıklamıştı. Ağustos ayının sonunda duyurduğu Xperia XZ3’ü doğrudan Android 9 Pie ile satmaya başlayacak olan şirket, diğer telefonları için de güncelleme dönemini başlattı. Bu doğrultuda Sony Xperia XZ2 Android 9 Pie güncellemesini alan ilk Sony telefon oldu.

Sony’nin güncelleme dalgasını Xperia XZ2 Premium ile başlatacağı düşünülmüştü. Ancak Sony bir sürpriz yaparak tercihini standart Xperia XZ2’den yana kullandı.

1 GB büyüklüğündeki güncelleme paketi, ekim ayı güvenlik yamasını da barındırıyor. Güncelleme paketinin açıklama bölümünde Android 9 Pie’ın gelişi dışında ekstra bir yenilikten bahsedilmiyor.

Sony Xperia XZ2 sonrasında diğer telefonlarını da güncelleyecek

Sony Xperia XZ2 sonrasında da Android 9 Pie güncellemesini belirlediği yol haritası çerçevesinde dağıtacak. Şirketin diğer modellerini güncellemek için de pek fazla zaman kaybetmeyeceği düşünülüyor. Android 9 Pie için sırada bekleyen Sony Xperia telefonlarının listesi şu şekilde: Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XA2 Plus, Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra.

İLGİLİ HABERLER