Manşetler

Sony Xperia S Türkiye’ye giriş yaptı – Video

sony-xperia-s-on-inceleme-00001

Sony’nin geçtiğimiz ocak ayında ABD’de düzenlenen CES 2012’de tanıttığı 2012 model Xperia Android telefonu Xperia S nihayet Türkiye’ye ayak bastı. Geçen haftasonu Turkcell’in İstanbul Suadiye’deki büyük mağazasında satılmaya başladığını gördüğümüz Sony Xperia S’in Barselona’da geçtiğimiz şubat sonunda düzenlenen MWC 2012’de ön incelemesini yapma fırsatı bulmuştuk.

Sony BRAVIA Mobile Engine destekli, 4.3 inç, 1280 x 800 çözünürlüklü LED arkadan aydınlatmalı LCD ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 1 GB RAM, Adreno 220 GPU, 32 GB dahili bellek, 12 megapiksel Exmor R arka kamera, 1.3 megapiksel ön kamera, Wi-Fi, GPS, NFC, 3G gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan Sony Xperia S, Sony’nin havasını fazlasıyla taşıyan bir cihaz.

Bu arada Türkiye’de satılacak Xperia S’ler Fizy ile entegre çalışacak, bu sayede daha iyi bir müzik deneyimi sunacak. Ancak Sony Xperia S sahiplerinin Fizy için biraz daha beklemeleri gerekecek. Şu anda satılan cihazlarda bu entegrasyon mevcut değil, ancak ileride gelecek güncellemelerle birlikte Fizy’yi sadece bir uygulama olarak değil, kullanıcı arayüzünün farklı yerlerine entegre olmuş şekilde kullanmak mümkün olacak.

Sony Xperia S, Turkcell tarafından sözleşmeli olarak satılacak. Sözleşmeyle uğraşmak istemeyenler için de bu telefonun fiyatı 1599 TL (geçen haftasonu paylaştığımız fotoğrafta fiyat 1629 TL gözüküyor) olarak belirlenmiş. Teknik özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Sony Xperia S’in fiyatının normal olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda Barselona’da gerçekleştirdiğimiz Sony Xperia S ön incelemesini bulabilirsiniz.

Video: Sony Xperia S Ön İnceleme

Donanımhaber aracılığıyla…

İLGİLİ HABERLER