EğlenceManşetler

Sony PlayStation Mobile mobil oyun servisi yurt dışında faaliyete geçti

Sony’nin mobil oyun arenasında daha kuvvetli hâle gelme stratejisinin en önemli ayağı olarak nitelendirebileceğimiz PlayStation Mobile daha önce duyurulduğu gibi 3 Ekim tarihinde yurt dışında faaliyete geçti. Bu yeni servis sayesinde farklı mobil platformlarda kullanıcılara aynı oyun deneyiminin sunulması planlanıyor. Bu servis sayesinde oyun oynamaya Vita gibi bir cihazda başlayan kullanıcı daha sonra kaldığı yerden PlayStation Mobile destekli bir Android akıllı telefon veya tablet ile oynamaya devam edebilecek.

PlayStation Mobile servisinin bazı koşullarının olduğunu belirtmek gerek. Öncelikle bu servis sadece PlayStation Sertifikalı cihazlarda çalışacak. Bu, Sony’nin taşınabilir oyun konsolu Vita, Sony ve HTC’nin ürettiği yeni Android cihazlarında mobil oyun servisinin kullanılacağı anlamına geliyor. Xperia Play, Xperia arc, Xperia S, Xperia ion, Xperia Acro, Xperia Acro HD, Sony Tablet S gibi Sony cihazlarıyla One X, One S ve One X+ gibi HTC cihazları PlayStation Mobile servisinin kullanımına olanak sağlıyor.

Bunun dışında PlayStation Mobile servisi en fazla üç cihaza kadar destek veriyor. Yani bir kullanıcı aynı anda üç farklı cihazı PlayStation Mobile profiline bağlayabilecek. Sony bir Vita, bir akıllı telefon ve bir tabletin aynı hesaba bağlanacağı senaryosunun yeterli olacağını düşünmüş olmalı. Ancak temel dayanak noktası bir oyunu birden fazla cihazda oynamak olan bir servisin daha fazla cihaza izin vermesi iyi olabilirdi.

PlayStation Mobile servisi şu an için Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Avustralya gibi ülkelerde sunuluyor. Sony PlayStation oyun konsollarının ve servislerinin Türkiye’de bir hayli ilgi gördüğünü göz önünde bulundurursak bu servisin de fazla vakit kaybetmeden Türkiye’ye geldiğini görebiliriz.

İlgili >> PlayStation Mobile, PlayStation Türkiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER