Teknoloji

Sony Xperia ailesinin yeni üyelerinin tanıtım tarihini açıkladı

sony xperia 1 iv

Sony yeni nesil Xperia telefonlarını kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazır. Şirketin mobil biriminden yapılan paylaşımda, Xperia ailesinin yeni üyelerinin 11 Mayıs’ta tanıtılacağı belirtildi.

Tanıtım videosundan Xperia 1 IV’ün etkinliğin yıldızlarından biri olacağı anlaşılıyor. Yeni Xperia 5 ve Xperia 10 telefonlarının da etkinlikte Xperia 1 IV’e eşlik etme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Xperia 1 IV’e ait olduğu söylenen görseller daha önce internete sızmıştı. Bu görseller tanıdık bir tasarım dilini gösterse de, kenarların geçtiğimiz yıl çıkan Xperia 1 III’e kıyasla daha düzleştirilmiş olduğu görülüyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunması bekleniyor. 6.5 inç ve periskop kameralı dörtlü arka kamera modülü telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Etkinlikte tanıtılması beklenen bir diğer cihaz olan Xperia 5 IV’ün de Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle geleceği söyleniyor. 6.1 inç OLED ekran ve üçlü arka kamera modülü de bu telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Sony Xperia 10 IV de tasarım bakımından selefi Xperia 10 III’ten uzaklaşmayacak gibi görünüyor. 6 inç büyüklüğünde OLED ekran ve üçlü arka kamera modülü de bu telefonda olması beklenen özellikler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER