Manşetler

Sony Xperia Pro-I en gelişmiş kamera deneyimini telefona taşıyor

sony xperia pro I
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, Xperia Pro-I adını taşıyan en yeni telefonunu gözler önüne çıkardı. Telefonun adındaki I harfi İngilizcede “görüntü” anlamına gelen “image” kelimesini temsil ediyor. Xperia Pro-I, Japonya dışında piyasaya çıkan ve faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip ilk 1.0 inç kamera sensörlü telefon olma niteliğini taşıyor.

Sony bu 1.0 inç sensörü daha önce RX100 VII kompakt kamerasında kullanmıştı. Şirket, sensörün akıllı telefonda kullanım için optimize edildiğinin altını çizmeyi ihmal etmiyor. Bu da telefonun söz konusu sensörün büyük kısmının 2.4 µm genişliğiyle 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekmek için kullanacağı anlamına geliyor. Söz konusu piksel genişliğinin iPhone 13 Pro Max’ten yüzde 20 daha fazla ve S21 Ultra ile de aynı olduğunu belirtmekte fayda var. 1.0 inç sensör alanının tamamını kullanmayan Xperia Pro-I, buna rağmen sadece 2.8 µm piksel genişliğine sahip Xiaomi 11 Ultra’ya geçiliyor.

Exmor RS kamera sensörünün önünde Zeiss kaplamalı 24 mm. sabit bir lens bulunuyor. Diyafram genişliği değişen bu lens, keskinlik hedeflendiğinde f/4.0 diyafram genişliğine ulaşıyor. Diyafram genişliği f/2.0 ila f/4.0 arasında değişiyor.

12 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya, yine 12 megapiksel çözünürlüklü iki kamera daha eşlik ediyor. Bu kameralardan birisi ultra geniş açılı, diğeri ise telefoto kamera işlevi görüyor. 3D Uçuş Süresi (ToF) sensörü de sistemi tamamlıyor.

Ana kamerada Sony’nin profesyonel seviyedeki gerçek zamanlı göz takip özelliği mevcut. Bu özellik hem fotoğraf hem de video çekerken insanlar ve hayvanlar için kullanılabiliyor. Daha önce Xperia 1 III ve Xperia 5 III gibi telefonlarda bulunan Bionz X görüntü işleyicisi Sony’nin yeni telefonunda da karşımıza çıkıyor.

Xperia Pro-I, iki adet fiziksel kamera kontrolüne sahip. Bunlardan biri, dokulu yüzeye sahip deklanşör tuşu. Diğeri ise kullanıcıları doğrudan Videography uygulamasına yönlendiren yuvarlak tuş. Söz konusu uygulama, profesyonel kalibredeki fotoğraf ve video ayarlarına en hızlı şekilde erişimi mümkün kılıyor. Cinematography Pro uygulaması ise telefona 21:9 görüntü oranını ve sinematik renk modlarını getiriyor.

Xperia Pro-I ile 4K 120 fps 5x slow-motion video kaydı yapmak mümkün. Telefon için 3.5 inç 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Vlog Monitor isimli bir video aksesuarı da mevcut. Bu aksesuar 1.0 inç kamera sensörünün arkasına yerleştiriliyor.

Vlog Monitor

Akıllı telefonda 6.5 inç 4K 120 Hz OLED ekran mevcut. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye ise 12 GB RAM eşlik ediyor. 512 GB depolama alanı da microSD kartla büyütülebiliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Cihazın kutusundan 30W şarj adaptörü ve USB-C kablosu da çıkacak.

Sony Xperia Pro-I aralık ayında İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve İskandinav ülkelerinde satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 1799 avro yazacak. Vlog Monitor için 199 avro, arka kapak aksesuarı içinse 89.99 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER