Teknoloji

Sony Xperia 1 IV sızıntısı tanıdık tasarımı gösteriyor

sony xperia 1 iv

Sony Xperia 1 IV yakında resmiyet kazanacak gibi görünüyor. Telefona ait olduğu söylenen görsellerin ünlü duyumcu OnLeaks tarafından paylaşılması, bu ihtimali artırıyor. Geçtiğimiz yaz çıkan Xperia 1 III’ün takipçisi olan telefon, tasarımı itibarıyla selefinden uzaklaşmıyor. 6.5 inç OLED ekran ve düz kenarlar değişmeyen unsurlar arasında bulunuyor.

Sızan görseller Sony Xperia 1 IV’te kulaklık jakı, kenara entegre parmak izi tarayıcısı, ekranın üst ve alt kenarlarına yerleştirilen ön kamera ve stereo hoparlörün bulunacağını gösteriyor. Xperia 1 IV’ün arkasında üç kameranın olduğu da görülüyor. Bu kameraların her birinin 12 megapiksel çözünürlüklü olduğu ve birinin teleskopik kamera olduğu konuşuluyor.

Sony’nin Xperia 1 serisi amiral gemisi telefonları, kapsamlı kamera kontrolleriyle geliyor. 2019’da manuel 4K video modu sunan Sony, 2020’de Alpha serisi fotoğraf makinelerindekine benzer bir manuel kamera modunu kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl çıkan Xperia 1 III ise çift faz algılamalı ve takip yeteneğine sahip otomatik odaklama özellikleri barındırıyor. Xperia 1 IV ile bu alanda nasıl bir yeniliğin sunulacağı bilinmese de, telefonun kenarında özel bir deklanşör tuşunun olduğu görülüyor.

sony xperia 1 ivXperia I IV’ün tasarımının yanı sıra teknik özellikleri de internete sızdı. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşlemciye eşlik edecek RAM seçeneklerinin 16 GB’a kadar uzanması, depolama alanı seçeneklerinin ise 256 ve 512 GB olması bekleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 45W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh pilin vereceği belirtiliyor.

Sony Xperia I IV iddiaya göre mayıs ayı içinde resmiyet kazanacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde telefonla ilgili başka haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER