Teknoloji

Sony Xperia 5 IV için ilginç Snapdragon 8 Gen 1 iddiası

Sony Xperia 5 III IV
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Xperia 5 III’ün tanıtılmasının üstünden neredeyse bir yıl geçmiş durumda. Akıllı telefon geçtiğimiz yıl nisan ayında tanıtılmıştı. Telefonun Sony Xperia 5 IV adıyla anılan takipçisiyle ilgili iddialar bir Weibo kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Xperia 5 IV’te 6.1 inçlik ekran büyüklüğünde bir değişiklik olması beklenmiyor. Bu da telefonun mevcut modelle neredeyse aynı büyüklükte olacağı anlamına geliyor. Telefonun tartıda 180 gram çekeceği ve hem arka hem de ön paneli Corning Gorilla Glass Victus camın koruyacağı belirtiliyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX557 sensörün üstlenmesi bekleniyor. 12 megapiksel IMX663 sensörün telefoto kamera işlevini göreceği belirtiliyor. Yine 12 megapiksel çözünürlüklü IMX363 sensör de ultra geniş açılı kamera olarak kullanılacak. Mark IV kamera modülü bakımından Mark III’ten uzaklaşmayacak.

Xperia 5 IV’ün kalbinde tahmin edilebileceği gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 bulunacak. Ancak bu işlemcinin üretimini Samsung’un değil TSMC’nin gerçekleştireceği söyleniyor. Qualcomm şu an için TSMC’nin Snapdragon 8 Gen 1 üretimi gerçekleştirdiğini doğrulamış değil. Dolayısıyla bunun ilginç bir bilgi olduğu söylenebilir.

Akıllı telefonda 3.5 mm. kulaklık jakının bulunması da beklentiler arasında yer alıyor. Bu artık Xperia serisi için tescilli bir özellik hâline gelmiş durumda. Xperia 5 III’te 4500 mAh olan pil kapasitesinde de küçük bir artış bekleniyor.

İddiaya göre, Sony Xperia 5 IV Çin’de 5000 yuan (10945 TL) civarında bir fiyat karşılığında satılacak. Mark III’ün fiyat etiketinde şu sıralar 5600 yuan (12257 TL) yazıyor. Dolayısıyla Sony’nin fiyat politikasını değiştirmeyeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER