Manşetler

Sony Xperia 5 V tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, daha büyük ana kamera sensörü

sony xperia 5 v

Hakkındaki paylaşımlar bir süredir devam eden Sony Xperia 5 V resmen gözler önüne çıktı. Yenilenmiş bir kamera sistemiyle gelen akıllı telefonda telefoto sensör bulunmuyor. Ancak ana kameranın sensörünün belirgin şekilde büyümesi dikkat çekiyor.

Xperia 5 V, tıpkı selefi gibi, 6.1 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz OLED ekrana sahip. Bu ekranın görüntü oranı 21:9. Ekranı, kullanıcıya doğru bakan stereo hoparlörler çevreliyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci bulunuyor. Depolama alanı içinse tek seçenek 128 GB. Depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün oluyor. 3.5 mm kulaklık jakının da telefonda mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Akıllı telefonun arkasında üçlü yerine ikili bir kamera sistemi kullanıcıları karşılıyor. Ancak ana kamerada bir önceki modele göre daha gelişmiş bir sensör kullanılıyor. Xperia 5 V, Xperia 1 V’te de mevcut olan 1/1.35 inç 52 megapiksel sensörle geliyor. Bu sensör ile 24 mm 12 megapiksel kareler yakalamak mümkün oluyor. Sensör boyutunun büyümesi ve daha parlak optikler sayesinde 2x yakınlaştırma seçeneği tercih edildiğinde daha aydınlık fotoğraflar çekilebilecek.

sony xperia 5 v

Ana kameraya 12 megapiksel çözünürlüklü 1/2.5 inç ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor. Odak uzunluğu 16 mm olan bu sensör, hem Xperia 1 V’te hem de geçen yıl çıkan Xperia 5 IV’te kullanılmıştı. Bu sensör çift pikselli otomatik odaklama yapabiliyor. Ön tarafta ise 12 megapiksel kamera kullanıcıları bekliyor.

Sony Xperia 5 V kompakt boyutlarını koruyor

Sony Xperia 5 V, yukarıda da belirttiğimiz gibi 6.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 21:9 görüntü oranına sahip bu uzun ekrana rağmen telefon kompakt boyutlarını koruyor. Selefinden 11 gram daha ağır olan ve çok az kalınlaşan telefon, buna rağmen selefinden biraz daha kısa. Kompakt amiral gemisi telefonların giderek azaldığı bir ortamda Xperia 5 V iyi bir alternatif olabilir.

sony xperia 5 v

Sony Xperia 5 V, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Ancak Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin varlığıyla pil ömrünün uzaması bekleniyor. Sony’den verilen bilgiye göre, ayrıca satılacak olan 30W şarj adaptörüyle 30 dakika içinde pili yüzde 50 oranında doldurmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER