Teknoloji

Sony Xperia 5 II tanıtıldı: Snapdragon 865, 120Hz ekran

sony xperia 5 ii

Sony büyük telefonlardan fazla hoşlanmayan ancak telefonla fotoğraf çekmek, video izlemek ve oyun oynamak gibi şeyleri sevenler için Xperia 5 II ile yeni bir seçenek sunuyor. 120Hz yenileme hızına sahip ekranı, Xperia 5 II’nin öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Akıllı telefon, 6.1 inç büyüklüğünde bir OLED ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü Full HD+ olsa da, kullanıcılara yine oldukça keskin bir görüntü vadediliyor. HDR desteği de bulunan bu ekran, Creator Mode özelliği sayesinde filmlerin tamamen yönetmenin istediği şekilde görünmesini sağlıyor. Xperia 5 II’nin siyah çerçeve eklemesini destekleyen ilk telefon olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu özellik televizyonlarda hareketten kaynaklanan bulanıklaşmayı önlemek için kullanılıyor.

Dokunuş örnekleme hızı 240Hz olan ekran, çeşitli yazılım ve donanım optimizasyonlarının sayesinde gecikmeyi yüzde 35 oranında azaltabiliyor.

sony xperia 5 ii

Xperia 5 II’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Bu da kullanıcıları Sony’nin amiral gemisi Xperia 1 II ile aynı performansın beklediği anlamına geliyor. Hatta işlemcide yapılan optimizasyonlar sayesinde Xperia 5 II’nin performans bakımından biraz daha öne geçebileceği bile söylenebilir.

Dahili depolama alanı için 128 ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek mevcut. MicroSD kartla depolama alanını genişletmek de mümkün. 5G desteği bulunan Xperia 5 II, Avrupa’da çift SIM’li versiyonuyla satılacak.

sony xperia 5 iiXperia 5 II’nin kamera sistemi Xperia 1 II’ninkiyle hemen hemen aynı. En önemli fark olarak 3D Uçuş Süresi sensörünün çıkarılması öne çıkıyor. Ancak yazılımla mümkün kılınan bazı değişiklikler de söz konusu. Xperia 5 II’nin kamerası JPG+RAW formatını destekliyor. 4K/120 fps slow motion videolar ise artık HDR olarak çekilebiliyor.

Sony Xperia 5 II üç adet 12 megapiksel kameraya sahip

Akıllı telefonun arkasında üç adet 12 megapiksel çözünürlüklü kamera modülü bulunuyor. Ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliğiyle desteklenen 1/1.7″ sensör üstleniyor. Ultra geniş açılı 16mm kamera ise Dual Pixel otomatik odaklama özelliğine sahip. 3x zum kamerada da optik görüntü sabitleme özelliği ayrıca mevcut.

Xperia 5 II, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Telefonun kutusundan 18W USB Power Delivery şarj aleti çıksa da, 21W şarj hızı destekleniyor. Kutudan çıkan şarj aletiyle 30 dakikada yüzde 50 pil doluluk oranına ulaşılabiliyor.

3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğu telefon, hem kablolu hem de kablosuz kulaklıklarda yüksek çözünürlüklü ses deneyimi vadediyor.  Dolby Atmos ve 360 Reality Audio ise Xperia 5 II’nin daha kapsayıcı bir ses deneyimi yaşatmasını mümkün kılıyor.

Toza ve suya karşı dayanıklılık için IP68/IPX5 sertifikaları bulunan telefonda ön ve arka paneller Gorilla Glass 6 ile korunuyor. Telefon için mavi, siyah, gri ve pembe olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor.

Sony Xperia 5 II, ABD’de 29 Eylül’de ön siparişe çıkacak. Teslimat içinse 4 Aralık’ı beklemek gerekecek. Akıllı telefon ABD’de 950 dolar, Avrupa’da ise 900 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER