Teknoloji

Sony yeni amiral gemisi telefonlarında fotoğraf ve videolara dijital imza ekleme imkanını sunmayı planlıyor

sony xperia 1 v sony xperia 1 vi

Sony her amiral gemisi telefonuyla akıllı telefon pazarında daha önce görülmeyen bir şey yapmaya çalışıyor. Şirket böylelikle “ilklere imza atan marka” geleneğini sürdürmeyi amaçlıyor. Japonya kaynaklı yeni bir habere göre, Sony Xperia 1 VI ve Xperia 5 VI ile bu çizgiyi sürdürmeye çalışacak.

İddiaya göre, Sony yeni amiral gemisi telefonlarıyla çekilen fotoğraf ve videolara özel bir dijital imza ekleyecek. Bu dijital imza sayesinde fotoğraf veya videoların sahte ya da gerçek olup olmadığı anlaşılacak. Belki görsellerin ve videoların meta verilerini incelemek, içeriğin tahrif edilip edilmediğini ortaya çıkarabilir.

Benzer bir özellik kısa bir süre önce Sony’nin DSLR kameraları için de duyurulmuştu. Şirket bu özelliği yakında bir yazılım güncellemesiyle kameralarına yerleştirecek. Sony’nin elindeki bu yeteneği akıllı telefonlarına götürmüş olmasına da şaşırmamak gerekiyor.

Sony Xperia 1 VI ve Xperia 5 VI ne zaman tanıtılacak?

Sony Xperia 1 VI ve Xperia 5 VI ile tanışmak için uzunca bir süre beklemek gerekiyor. Zira bu telefonların seleflerinin tanıtılmasının üstünden pek fazla zaman geçmiş değil. Xperia 1 V temmuz ayında, Xperia 5 V ise eylül ayında resmiyet kazanmıştı. Dolayısıyla Sony’nin önünde bahsi geçen özelliği hazır hâle getirmek için hatırı sayılır bir zaman olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER