Teknoloji

Sony WH-1000XM5’e yazılım güncellemesiyle yeni özellikler kazandırıyor

sony wh-1000xm5

Sony kısa süre önce WF-1000XM5 adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını birçok yeni özellik eşliğinde gözler önüne çıkarmıştı. Japon teknoloji devi, yeni kulaklığında sunduğu bazı özellikleri diğer kulaklıklarına getirmek için de fazla zaman kaybetmedi. Sony WH-1000XM5 için hazırladığı son güncellemeyle baş takibine dayalı uzamsal ses desteğini bu modele de getirdi.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için Android 13 veya daha güncel sürümle çalışan bir Android telefona sahip olmak gerekiyor. Buna ek olarak, dinamik baş takibinin sadece uyumlu video uygulamalarında mevcut olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise artık WH-1000XM5 sahiplerinin çoklu bağlantı ve LDAC arasında tercih yapmak zorunda olmaması. Güncellemenin yüklenmesinin ardından hem Apple Music gibi servislerden yüksek bit oranlı şekilde müzik dinlemek hem de aynı anda iki cihaza Bluetooth üzerinden bağlanmak mümkün olacak. Bunun da WF-1000XM5’te ilk günden itibaren sunulan bir özellik olduğunu belirtelim.

Sony WH-1000XM5’e getirdiği özellikleri diğer kulaklık serilerinde de sunacak mı?

LDAC ve çoklu bağlantı noktasını aynı anda kullanabilme özgürlüğü, kulaklığından en yüksek ses kalitesini almaya çalışanlar için oldukça anlamlı bir ekleme niteliği taşıyor. İlk olarak sadece WH-1000XM5’e getirilen bu desteğin Sony tarafından M4 veya LinkBuds kulaklık serilerine eklenip eklenmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Sony WH-1000XM5 sahiplerinin en yeni yazılım güncellemesini yükleyebilmesi için iPhone veya Android telefonlarında Sony Headphones Connect uygulamasının olması gerekiyor. Kulaklık ve telefon bağlantısı kurulduğunda Sony Headphones Connect uygulaması üzerinden yeni yazılım indirilebiliyor ve yüklenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER