Manşetler

Sony’den yüksek aktif gürültü engelleme kalitesi sunan yeni kablosuz kulaklık: WF-1000XM5

sony wf-1000xm5

Sony WF-1000XM5 adını taşıyan en yeni kablosuz kulaklığını sonunda gözler önüne çıkardı. Şirket yeni kulaklığını “Sony’nin aktif gürültü engelleme konusundaki en büyük adımı” olarak tanımlıyor. Her bir topuzunda üç mikrofon bulunan kulaklıkta ayrıca çift geri bildirim mikrofonu mevcut. Böylelikle düşük frekans engelleme performansı gelişiyor.

WF-1000XM5’te Sony’nin Integrated Processor V2 işlemcisi mevcut. Bu işlemci ile HD gürültü engelleme işlemcisi QN2e’nin potansiyeli ortaya çıkıyor. Bu işlemciler kulaklıktaki mikrofonları kontrol ediyor ve kullanıcının çevresine göre uyarlanmış emsalsiz bir gürültü engelleme kalitesi sunuyor.

Dynamic Driver X sürücü sayesinde düşük frekanslar WF-1000XM4’e kıyasla çok daha iyi üretiliyor. Geniş frekansların yeniden üretimi ve daha temiz vokaller Dynamic Driver X ile mümkün oluyor. Kulak uçları için de gürültü engellemeyi iyileştiren poliüretan köpük materyallerin kullanıldığını belirtmekte fayda var.

WF-1000XM5, sıkıştırılmış müziği gerçek zamanlı olarak yükseltmek için LDAC codec bileşeni aracılığıyla Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz Sesi ve ayrıca DSEE Extreme’i destekliyor. Buna ek olarak, kafa takibi ile tamamlanmış 360 Reality Audio’ya kulaklıkta mevcut. Sony’nin Niantic’ten Ingress gibi AR oyunları, yeni sensörler ve uzamsal ses teknolojisi kullanarak sürükleyici ses deneyimi sunmak için destek aldığını da belirtelim.

sony wf-1000xm5

Sony, “Derin Sinir Ağı (DNN) işleme ve kemik iletim sensörlerine dayanan yapay zeka tabanlı bir gürültü azaltma algoritması” sayesinde şimdiye kadarki en iyi çağrı kalitesini vadediyor. En kalabalık ortamlarda bile kullanıcı sesinin karşı tarafa çok net gitmesini vadeden kulaklıkta rüzgar gürültüsünü azaltacak bir yapı da mevcut.

Sony WF-1000XM5 selefine kıyasla yüzde 25 daha küçük ve yüzde 20 daha hafif. Konforu merkeze alarak tasarlanan kulaklık, insan kulağını merkeze alarak tasarlandı. Ergonomik tasarım sayesinde kulaklığın kulağa iyi oturacağının altını çizen Sony, kulaklık uçları için dört farklı seçenek sunuyor.

Sesli bildirim desteği sunan WF-1000XM5, Uyarlanabilir Ses Kontrol ve Konuşarak Sohbet Başlatma özelliklerini sunuyor. Bir uygulamayı otomatik olarak çalmaya başlayacak şekilde ayarlanan kulaklık, Bluetooth üzerinden aynı anda iki cihaza bağlanabiliyor.

sony wf-1000xm5

Sony WF-1000XM5 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Pil ömrü 8 saat olan WF-1000XM5’te 3 dakikalık bir şarj ile 1 saat boyunca müzik dinlemek mümkün oluyor. Kablosuz şarj destekli kulaklık, su sıçramalarına karşı IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip.

Sony WF-1000XM5, Avrupa’da 319 avro karşılığında satılacak. Kulaklığın ABD fiyatı ise 299 dolar olarak belirlendi. WF-1000XM5, ağustosta satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER