Teknoloji

Sony’nin yeni kablosuz kulaklığı WF-1000XM5’le ilgili sızıntıların ardı kesilmiyor

sony WF-1000XM5

Sony WF-1000XM5 kablosuz kulaklık hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar, kulaklığın resmi duyurusunun ve çıkışın çok uzak olmadığı anlamına geliyor. Yeni bir iddiaya göre, WF-1000XM5 birkaç gün içinde resmen gözler önüne çıkacak.

Kulaklıkla ilgili bilinenlere de yenileri ekleniyor. Tek bir kulaklık topuzunun ağırlığının 5.9 gram olduğu belirtilirken, Sony tarafından Dynamic Driver olarak adlandırılan 8.4 mm sürücü sayesinde kullanıcılara muhteşem bir ses deneyimi yaşatılacağı iddia ediliyor.

İki tescilli sürücü ve iki geri bildirim mikrofonu sayesinde gürültü engelleme efektinin gerçek zamanlı optimizasyonunun yapılabileceği ve böylelikle ortama göre en iyi aktif gürültü engelleme deneyiminin yaşatılabileceği belirtiliyor.

Her bir kulak topuzunda üç adet mikrofon bulunuyor. Böylelikle sesin daha doğru şekilde tespiti mümkün hâle geliyor ve gerektiğinde optimizasyon yapılabiliyor. Sony’nin pazarlama materyallerine bakıldığında yeni sürücülerin “daha zengin vokaller” sağlayacağı görülüyor. Şirket gürültülü ortamlarda WF-1000XM5 ile çok daha rahat telefon görüşmesi yapılabileceğini belirtiyor.

Sony WF-1000XM5 500 mAh kapasiteli taşıma kutusuyla gelecek

500 mAh kapasiteli taşıma kutusu sayesinde toplamda 24 saatlik bir kullanım süresi sağlandığı belirtilirken, kulaklığın tek bir şarjla kaç saat çalışabildiği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Üç dakikalık bir şarjın bir saatlik dinleme süresi sağladığı, kulaklık ve şarj kutusunun pilini tamamen doldurmak içinse iki saate ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

Bluetooth 5.3 desteği ve su sıçramalarına karşı IPX4 dayanıklılık sertifikası da Sony WF-1000XM5 hakkında bilinenler arasında yer alıyır.

İLGİLİ HABERLER