Teknoloji

Sony’nin yeni kablosuz kulaklığı mevcut versiyondan daha küçük ve hafif olacak

sony wf-1000xm5

Sony WF-1000XM5 kablosuz kulaklık hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Resmi kanallardan bir paylaşım gelmese de, dedikodu kazanı kaynadığı için şimdiden kulaklığa dair önemli detaylar biliniyor. Yeni sızıntı, Sony’nin bu nesilde konfor ve hızlı şarja odaklanacağını gösteriyor.

Mevcut Sony WF-1000XM4’te her bir kulaklık 7,3 gram ağırlığında. WF-1000XM5’te ise bu ağırlığın 5,9 grama ineceği söyleniyor. Hafifleyen kulaklığın fiziksel olarak küçüleceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Hafifleyen ve küçülen kulaklığın selefine kıyasla daha konforlu olacağını tahmin etmek pek zor değil.

Şarj kutusuyla birlikte toplam pil ömrünün 24 saati bulacağı belirtiliyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 3 dakikalık bir şarjın 1 saat boyunca müzik dinlemeyi mümkün kılacağı söyleniyor. Daha önce bunun için 5 dakika gerekiyordu. Şarj kutusunun pilinin hem USB-C girişi üzerinden hem de kablosuz olarak doldurulabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

WF-1000XM5’in sesi alma konusunda da selefinden daha iyi olacağı söyleniyor. Bunun daha iyi mikrofonlar mı yoksa daha iyi işleme teknolojisiyle mi sağlanacağı belirsizliğini koruyor. Birden fazla cihaza bağlanabilmek de kulaklığın özellikleri arasında yer alıyor. Sony, bu özelliği WF-1000XM4’e daha sonra bir güncellemeyle eklemişti.

Sony WF-1000XM5 ne zaman çıkacak?

Sony WF-1000XM5’in ne zaman ve hangi fiyatla piyasaya çıkacağı belirsizliğini koruyor. WF-1000XM4, 2021’in haziran ayında ABD’de 280 dolar, Avrupa’da ise 280 avro karşılığında satışa sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER