Ulaşım

Sony Vision-S 02 elektrikli otomobil prototipini tanıttı

sony honda

Sony Vision-S 02 adını verdiği yeni elektrikli otomobil prototipini CES 2022 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Japon teknoloji devi, bu sefer SUV formatında bir prototip hazırlarken, ilk prototipindeki deneyimini farklı bir boyuta taşıyor.

Vision-S 02’nin kasasının her yerinde sensörler bulunuyor. Bunlar arasında CMOS görüntü ve LiDAR sürüş yardım sensörleri de yer alıyor. Sony’den verilen bilgiye göre, kullanılan sistemin ikinci seviyede bir sürüş destek teknolojisine dönüşmesi için Avrupa’daki testler devam ediyor.

Otomobilde sürücü doğrulaması için Uçuş Süresi sensörleri mevcut. Sezgisel hareket kontrolleri ve sesli komutla kontrol imkanları da Vision-S 02’nin özellikleri arasında bulunuyor. Yazılım güncellemeleri ve uzaktan operasyon için 5G desteğine de sahip olan prototip için Sony iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ediyor.

Sony Vision-S 02, yukarıda da belirttiğimiz gibi hâlâ bir prototip aşamasında. Ancak Sony elektrikli otomobil pazarına girme konusunda kararlı görünüyor. Bunun için ilkbaharda “Sony Mobility Inc.” adını taşıyan ayrı bir şirket kuracağını açıklayan Japon teknoloji devi, elektrikli otomobil pazarına giriş seçeneklerini değerlendirecek. Sony’nin hedefini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER