Manşetler

Sony Jelly Bean ve KitKat güncellemelerini alacak Xperia cihazlarını listeledi

Sony Xperia portföyündeki hangi cihazların Android işletim sisteminin en son sürümünü alacağına açıklık kazandırdı. Şirketin verdiği bilgiler sadece Android 4.4 KitKat güncellemeleriyle sınırlı kalmadı, hangi cihazların 4.3 Jelly Bean’e güncelleneceği de açıklandı.

Sony-Xperia-Z1-inceleme-00006

24 Temmuz tarihinde duyurusu yapılan Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP, Xperia Z Ultra ve Xperia Z1 cihazlarına gelecek. Ayrıca Xperia T, Xperia TX ve Xperia V cihazları da Android 4.3 Jelly Bean’e güncellenecek. Tüm bu güncellemelerin gönderimine aralık ayında başlanacak.

31 Ekimde duyurusu gerçekleştirilen Android 4.4 KitKat ise ilk etapta yukarıda bahsedilen cihazların sadece bir kısmına gelecek, onlar da doğal olarak daha yeni cihazlar olacak. Sony’nin belirttiğine göre Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra ve Xperia Z1 KitKat’ın tadına bakacak. Tabii ki, daha sonra başka Sony Xperia cihazları da bu son güncellemeyi alacak.

Sony KitKat’ın yukarıda bahsedilen cihazlara ne zaman geleceği hakkında net bir bilgi vermedi, sadece işler ilerledikçe güncelleme zamanlarını ve yazılım özelliklerini paylaşacağını dile getirdi. Tabii ki, güncellemelerin cihazlara gelişi ülke ve mobil operatörlere göre değişiklik gösterecek.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER