Teknoloji

Sony Future Lab Programı kapsamında el değmeden kullanılan giyilebilir ürün tasarladı

Sony tüketicilerin satışa sunulacak ürünlerin tasarım sürecinde rol almasını sağlamak amacıyla Future Lab Program adında yeni bir araştırma ve geliştirme projesi başlattı. Program kapsamına henüz geliştirme aşamasında olan konsept prototipleri kullanıcılarla paylaşılacak. Kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere göre projeler iyileştirilecek ve evrilecek.

Bu konsept prototiplerinin ilki şu anda N adıyla anılan bir giyilebilir ürün ve bu ürünü yukarıdaki gizemli videoda görmek mümkün oluyor. Sony bunun müzik ve ses gibi işitsel içerikleri deneyimlemek için yeni bir yöntem oluşturduğunu ve eller serbest şekilde kullanılabilen bir kullanıcı arayüzü barındırdığını söylüyor. Kullanıcılar kulaklarına herhangi bir şey yerleştirmeden işitsel bilgileri alabilecekler. N gelecek hafta SXSW etkinliğinde, diğer bazı Future Lab Programı konsept ürünleriyle birlikte gösterilecek.

 

Future Lab Programı Sony’nin Life Space UX serisi ve First Flight kitle fonlama programı gibi diğer deneysel Sony girişimlerinin arasına katılıyor. Bunların çalışmaları sonucunda henüz yeni nesil Walkman veya PlayStation’ın icat edildiğini görmedik, ancak bu girişimler Sony’nin giderek sıradanlaşan tüketici elektroniği pazarında farklılık yaratmak için başlattığı hamleler olarak önemli sayılır.
İLGİLİ HABERLER