Teknoloji

Sony yenilikçi ürünler için bir fon platformu oluşturdu

sony imx500
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-logo-mwc-2015

Sony, çalışanları tarafından geliştirilen projeleri bulan ve onlara finansal kaynak sağlayan yeni bir para fonu platformu oluşturdu. First Flight olarak adlandırılan bu platform Japon şirketin yeniden kârlılığa dönüş yolunda yeni iş fikirlerini tanıtma yolundaki çabalarının bir parçası olma özelliğini taşıyor.

Yeni projeleri fonlamaya ek olarak, First Flight destekçilere Sony çalışanları tarafından geliştirilen yeni cihazları doğrudan satın alma veya sipariş verme izni de verecek.

First Flight şu anda Sony’nin iş ortağı olduğu iki proje için ön sipariş imkanı sunuyor. Bunlardan bir tanesi MESH Smart DIY aracı, diğeri de FES adlı, e-ink ekranlı akıllı saat. Ayrıca HUIS olarak adlandırılan, çekici görünümlü ve bir sürü işlevi bünyesinde barındıran bir cihaz da üçüncü proje olarak platform tarafından destekleniyor. HUIS Remote Controller, 5 milyon yen (109 bin TL) olarak belirlenen fon hedefinin yüzde 20’lik bölümüne çoktan ulaştı.

Her bir projenin Kickstarter bağış sayfalarına benzer şekilde tanıtım sayfaları bulunuyor; bu sayfalarda videolar, fotoğraflar, ürün bilgileri, ayrıca bir blog gibi işlev gören, destekçilerin projelerin durumları hakkında kayıtları tutmasını sağlayan bir bölüm de yer alıyor.

Platformda sunulan cihazlar içinde en muhteşem olan FES akıllı saat gibi görünüyor. Ne var ki, hem o hem de diğer bütün ürünler şu an için sadece Japon müşterilerin erişimine açık durumda. FES akıllı saatin ön sipariş fiyatı 29 bin 700 yen (647 TL) olarak belirlenmiş ve dağıtımı da ekim ayında başlayacak.

E-ink (elektronik mürekkep) ekranlı akıllı saat FES, yeni bir Japon girişimi olan Fashion Entertainments tarafından tasarlanmıştı, daha sonra bu şirketin Sony’nin bir iştiraki olduğu ortaya çıktı.

Sony, CEO Kaz Hirai’nin önderliğinde, mobil ve TV cihazlarının finansal kayıplar yaşadığı bir ortamda yenilikçi ürün ve cihazlara kafa yorma konusunda daha fazla özgürlük tanıyor. Sony’nin bütün bu projeler için bir fon oluşturmak yerine neden tek başına destek vermediği sorulabilecek sorular arasında yer alıyor, ancak First Flight’ın yenilikçi ürünlere odaklanma noktasında iyi bir başlangıç sayılabileceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER