Manşetler

Snapdragon 888 duyuruldu; 5G desteğinde önemli gelişme var

snapdragon 888

Qualcomm, Snapdragon Tech Summit etkinliğinde Snapdragon 888 mobil işlemcisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefon işlemcisiyle ilgili ilk bilgileri paylaştı. Snapdragon 888 aralarında Samsung, OnePlus, LG, Sony, Oppo ve bunun gibi üreticilerin olduğu şirketlerin 2021 model amiral gemisi Android telefonlarında gelecek.

Snapdragon 888, şirketin birinci sınıf 800 serisi yonga setleri içinde bir ilk olarak, 5G için büyük bir ilerlemeyi getiriyor: Geçen yılki Snapdragon 865’in aksine, nihayet tam entegre bir 5G modem sunulacak. Snapdragon 865’i kullanan üreticilerin modern bir akıllı telefonun sıkışık iç kısmına ayrı bir modem çipi yerleştirmeleri gerekiyordu.

Snapdragon 888, bu yılın başlarında duyurulan, Qualcomm’un X60 modemine sahip olacak ve bu modemle 5nm üretim sürecine atlayacak. Böylelikle spektrumun mmWave ve 6GHz altı bantlarında daha iyi güç verimliliği ve 5G taşıyıcı toplama için iyileştirmeler sunulacak. Yeni 5nm mimarisi ve entegre bir modemden elde edilen güç verimliliği kazanımları arasında, yeni çip 5G söz konusu olduğunda bazı önemli pil iyileştirmeleri sunacak gibi görünüyor.

5G iyileştirmelerine ek olarak Qualcomm, Snapdragon 888’e gelen, şirketin altıncı nesil AI Motoru (“yeniden tasarlanmış” Qualcomm Hexagon işlemci üzerinde çalışan) dahil olmak üzere, AI görevleri için performans ve güç verimliliğinde büyük bir sıçrama vaat eden diğer birçok gelişmeyi de duyurdu. Snapdragon 888 aynı zamanda “Qualcomm Adreno GPU performansındaki en önemli yükseltme”yi de sunacak, ancak ne tür iyileştirmelerin geleceğine dair ayrıntılar henüz açıklanmadı.

Son olarak Qualcomm, Snapdragon 888’in sağlayacağı yeni fotoğraf özelliklerinden de bahsetti. Yüzde 35’e kadar daha hızlı olan güncellenmiş ISP sayesinde, 12 megapiksel çözünürlükte saniyede yaklaşık 120 fotoğraf çekebilme yeteneği de dahil olmak üzere birtakım önemli yenilikler sunulacak.

Daha önceki Qualcomm faaliyetlerinden bildiğimiz gibi, bugünkü duyuru yalnızca Snapdragon 888’e bir bakış niteliği taşıyor. Bu yılki yonga setiyle sunulan özelliklerin ve iyileştirmelerin daha kapsamlı bir özeti, bugün Snapdragon Tech Summit kapsamında düzenlenecek ikinci toplantıda gelecek. Qualcomm’un amiral gemisi akıllı telefonlar genelindeki hakimiyeti göz önünde alındığında, Snapdragon 888’in çıkışı sadece Qualcomm’un kaydettiği ilerlemeleri görmek değil, aynı zamanda 2021’in başlarında göreceğimiz üst sınıf amiral gemisi telefonlarda bulunacak özelliklerin bir ön gösterimi anlamına da geliyor.

Snapdragon 888 özellikleri ile ilgili daha fazla ayrıntıyı gün içinde paylaşacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER