Teknoloji

Snapchat kullanıcıları yakında gönderdikleri mesajları düzenleyebilecek

snapchat

Snapchat, aralarında mesajlardaki hataları ortadan kaldırmayı mümkün kılan düzenleme özelliğinin de olduğu bir dizi yeniliği kullanıcılarıyla buluşturuyor. Emoji ve harita reaksiyonları, yapay zeka destekli hatırlatmalar da Snapchat’in sunacağı yenilikler arasında bulunuyor.

Mesaj düzenleme özelliğinin kullanılabilirlik süresi oldukça kısa. Mesajlar gönderildikten sonra beş dakika içinde ve alıcı mesajı açmadığı takdirde düzenlenebiliyor. Snap’ten verilen bilgiye göre, bu özellikten ilk olarak Snapchat Plus aboneleri yararlanabilecek.

Mesajı gönderdikten sonra düzenleme özelliği mesajlaşma uygulamalarında hızla yaygınlaşıyor. Meta’nın çatısı altındaki Messenger, Instagram ve WhatsApp’ta bu özellikler geçtiğimiz yıldan bu yana sunuluyor. Apple da iOS 16’ya bu özelliği eklemişti. Google’ın da bu gruba katılması bekleniyor.

Snapchat My AI sohbet robotuna da yeni yetenekler ekliyor

Snapchat’in geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu OpenAI destekli My AI sohbet robotu da biraz daha yetenekli hâle geliyor. Kullanıcılar artık My AI’dan önemli son teslim tarihlerini hatırlatmasını isteyebilecek. My AI da bunun için bir geri sayım ayarlayacak. Ayrıca Snap yapay zeka ile Bitmoji’ler için özel kıyafetler oluşturmayı mümkün kılacak ve AI Lensler de sadece bir selfie ile kullanıcıların kendilerinin “90’lar” versiyonunu oluşturmasının önünü açacak.

Snapchat’te kullanıcılar artık mesajlara emojiler ile reaksiyonda gösterebilecek. Buna ek olarak, harita üzerinden konum paylaşan kullanıcılara da yine emojilerle reaksiyon gönderilebilecek. Mesaj düzenleme dışındaki yeni Snapchat özelliklerini kullanıma sunulmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER