Teknoloji

Snapchat GIF çıkartmalarıyla renkleniyor

Snapchat için hazırlanan son güncelleme, kullanıcılar için platformdaki deneyimlerine renk kazandıracak yeni özellikler kazanıyor. Bunun için çözüm ise GIF animasyonlarında bulunmuş gibi görünüyor. Snapchat GIF animasyonlu çıkartmaları yeni güncellemeyle kullanıma sunuyor. Kısa süre önce dağıtıma çıkan yeni tasarımı nedeniyle bazı kullanıcıların tepkisini çeken sosyal ağ, bu tepkiyi azaltacak küçük ölçekli tasarım değişikliği de paketin içinde kullanıcılarına ulaştırıyor.

Paketin göze çarpan unsuru olan GIF animasyonlu çıkartmalar, Giphy’nin desteğiyle kullanıcılara sunuluyor. Bu çıkartmalara da, tıpkı diğer çıkartmalar gibi, Çıkartma Seçimi ekranı üzerinden erişilebiliyor. Tasarım değişikliği ise uygulamaya Arkadaşlar ve Discover adını taşıyan iki sekme ekliyor. Yeni sekmeler sayesinde Snapchat kullanıcılarının arkadaşları tarafından oluşturulan hikayeleri daha iyi takip edebilmeleri amaçlanıyor.

Snapchat yeni sekmelerini ilk olarak iOS uygulamasında kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Android cihaz sahipleri ise bu değişiklikleri birkaç hafta sonra görecek. Güncelleme kullanıcılara Hikayeler, Grup Sohbetleri ve Abonelikler içinde arkadaşları filtreleme imkanını da verecek.

Snapchat GIF animasyonlarıyla Instagram’a yanıt veriyor

Snapchat GIF animasyonlu çıkartmalarıyla Instagram’a yanıt vermiş oluyor. Instagram, kısa süre önce hikaye özelliği içinde GIF animasyonlu çıkartmaların kullanımını mümkün hâle getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER