Teknoloji

Snap Maps üzerindeki hikayeler artık internet üzerinde izlenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snap mapsSnap’in Snapchat’in içeriklerini uygulamanın dışına taşıma girişimi devam ediyor. İkinci girişimin merkezinde ise Snapchat’in harita özelliği Snap Maps bulunuyor. Artık konum bazlı hikayeler internet üzerinde izlenebiliyor, hatta başka sitelere yerleştirilebiliyor.

Snapchat harita özelliğini geçtiğimiz yaz arkadaşların takip edilebilmesi amacıyla kullanıma sunmuştu. Takip konusunun öne çıkması, ilk etapta bazı endişeleri de beraberinde getirmişti. Haritanın uygulama içindeki versiyonunda arkadaşların Bitmoji avatarları ve dünyanın farklı noktalarından herkese açık olarak paylaşılan hikayeler görüntülenebiliyor.

Haritanın çevrimiçi versiyonunda ise Snap’in gizlilik amacıyla herkese açık hikayelerdeki kullanıcı isimlerini çıkarttığı görülüyor. Buna rağmen, hikayesini sadece Snapchat üzerinde paylaştığını düşünenler için Snap’in bu hamlesi biraz şaşırtıcı bir adım niteliğini taşıyor.

Snap, herkese açık hikayelere eklenen tüm paylaşımları inceliyor. Buna ek olarak, söz konusu hikayeler, “Bizim Hikayelerimiz” adını taşıyan bölümü oluşturuyor. Konum bazlı hikayelerin internet sitelerine yerleştirilebilmesi, en çok bir konuya veya olaya dair kamu tepkisini göstermek isteyen yayıncıların işine yarayacak gibi görünüyor.

Snap Maps’in ne kadar popüler olduğu bilinmiyor

Snap Maps’in hâli hazırda ne kadar popüler henüz bilinmiyor. Kısa bir süre önce internete sızan bir şirket içi belge, Snapchat’in temel olarak arkadaşlarla sohbet etmek ve fotoğraf paylaşmak için kullanıldığını ortaya koymuştu. Aynı belgeler, kullanıcıların harita özelliğini pek de benimsemediğini de gözler önüne sermişti. Özelliğin haziran ayında günlük 30 milyon kullanıcıya ulaştığı, ancak eylül ayı itibarıyla bu rakamın 19 milyona indiği ortaya çıkmıştı. Özelliği tarayıcı erişimine açmanın bu rakamı artırıp artırmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER