Ulaşım

Smart elektrikli SUV modelinin üretim versiyonunu duyurdu

smart 1 elektrikli suv

Smart, Concept #1 adını verdiği elektrikli SUV modelinin üretime hazır versiyonunu gözler önüne çıkardı. Tasarımın ayırt edici detaylarını değiştirmeyen şirket, otomobili Smart #1 adıyla piyasaya sürecek.

Çerçevesiz pencereler, “yüzen halkalı” cam tavan gibi unsurları Smart #1’de de görmek mümkün. Ancak makas kapılardan, 21 inç jantlardan ve ikili arka koltuk gibi unsurlardan vazgeçilmiş durumda. 21 inç jantların yerini 19 inç jantlar alırken, arka tarafta da standart üçlü koltuğa geçiş yapılıyor.

Smart, bu boyutlarda bir elektrikli otomobil için sağlıklı bir performans yakalamış gibi görünüyor. Otomobilin maksimum menzilinin 440 kilometre olduğu belirtilirken, 66 kWh kapasiteli bataryasının oldukça hızlı şarj olduğuna da dikkat çekiliyor. Smart’ın verdiği bilgiye göre, 150 kW DC adaptörüyle pilin doluluk oranı 30 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e çıkıyor. 22 kW AC adaptörü ise 3 saatten kısa bir süre içinde aynı doluluk oranına ulaşmayı sağlıyor.

Otomobilin elektrikli motoru, 268 HP seviyesinde güç üretiyor. Bu motor sayesinde Smart #1 saatte 180 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Smart’ın elektrikli SUV’unda 12.8 inç büyüklüğünde bilgi ve eğlence ekranı bulunuyor. 9.2 inç dijital araç göstergesi ve 10 inç ekran da otomobilin kokpitinde mevcut. Sürüş asistanı, uzaktan güncelleme ve dijital anahtar gibi özellikler de otomobilde kullanıcıları bekliyor.

Smart elektrikli SUV için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak geçtiğimiz yıl otomobilin 2022’de önce Çin’de daha sonra da Avrupa’da satışa sunulacağı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER