Teknoloji

Sirin Labs Finney: Lionel Messi’den onaylı, çift ekranlı blockchain telefonu

sirin labs finneySirin Labs, ismini bundan iki yıl önce tanıttığı ve “dünyanın en güvenli telefonu” olarak lanse ettiği Solarin ile duyurmuştu. Fiyat etiketinde 16 bin dolar yazan Android işletim sistemli telefonun tanıtımına Leonardo Di Caprio ve Tom Hardy’nin katılması da, cihaza olan ilgiyi artırmıştı. Sirin Labs Finney ile yolculuğuna devam ediyor.

Finney’in arkasında da ünlü bir ismin desteği yer alıyor. Arjantin’in ve FC Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi, telefonun destekçileri arasında bulunuyor. Telefonun fiyat etiketinde yazan 1000 dolar ise Solarin ile kıyaslandığında oldukça makul görünüyor. Çift ekranıyla dikkat çeken ve “dünyanın en güvenli telefonu” olma iddiasını Solarin’den devralan Finney, Sirin Labs tarafından “dünyanın ilk blockchain telefonu” olarak da tanımlanıyor.

Sirin Labs tarafından telefon için hazırlanan tanıtım videosunda son zamanlarda oldukça popüler olan pek çok kavramı ve kalıbı duymak mümkün. Merkezsizleşmiş ekonomi, merkezsizleşmiş uygulama mağazaları ve güvenli blockchain işlemleri gibi terimler Finney’in videosunda dikkatleri çekiyor.

Finney bir bitcoin zulalama telefonu olarak tanımlanmasa da, kullanıcılar telefonu Sirin Labs’in sanal parası SRN ile satın alabilecek. SRN sayesinde 157.8 milyon dolarlık kaynak yaratan şirket, bu sayede Finney’i ön siparişe çıkarabildi. Telefonun sevkiyatının kasım ayından önce başlaması beklenmiyor.

Android 8.1’in farklılaştırılmış bir versiyonu olan Sirin OS, “ultra güvenli ve Google’dan onaylı” şeklinde lanse ediliyor. Finney’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. 6 GB RAM, artırılabilir 128 GB dahili depolama alanı, 12 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera telefonun özellikleri arasında bulunuyor. 18:9 görüntü oranlı 6 inç ekrana sahip telefon, 3280 mAh kapasiteli bir pil taşıyor.

Finney’in en ilgi çekici unsuru olarak ikinci dokunmatik ekran göze çarpıyor. 2 inç büyüklüğündeki ekran, tıpkı Oppo Find X’in kamerası gibi telefonun kasasından çıkıyor. Sirin Labs, bu aksiyonu “soğuk cüzdanı ısıtmak” olarak tanımlıyor. Böylelikle kripto para takasını güvenli biçimde gerçekleştirmek mümkün oluyor. Telefonun güvenliğini fiziksel konumuna bağlamak, havalı bir fikir olarak değerlendirilebilir.

Sirin Labs Finney konusunda iddialı görünse de, şirketin geçmişi güvenilirlik konusunda bazı soru işaretleri doğuruyor. Messi’nin imzası dikkat çekse de, bunun insanları ikna etmeye yetmemesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER