Eğlence

Pokemon Go çılgınlığına Siri de kayıtsız kalamadı

siri pokemon goiTunes App Store içindeki tüm ülke mağazalarına giriş yapmasa da, Pokemon Go iOS üzerinde de hatırı sayılır bir kitleye ulaşmış durumda. Oyun içi satın alımlar da yapımcı Niantic Labs ile Pokemon Company’ye para kazandırmaya devam ediyor. Bu yazın, hatta yılın oyunu olarak nitelenebilecek Pokemon Go’ya Apple’ın dijital asistanı Siri de kayıtsız kalamadı. Siri Pokemon Go ile ilgili olarak kendisine sorulan sorulara nükteli yanıtlar veriyor.

Siri’ye “Pokemon Go’yu seviyor musun?”, “Favori Pokemonun hangisi?” veya “Pokemon Go oynuyor musun” diye sorulduğunda sanal asistandan ilginç cevaplar almak mümkün oluyor. Bu cevaplarda Siri’nin oyuna ilişkin bilgisi net biçimde görülebiliyor.

Örneğin, Pokemon Go’yu sevip sevmediği sorulduğunda Siri, “Cep canavarlarını ve cep asistanlarını severim.” şeklinde bir yanıt verebiliyor. “En sevdiğin Pokemon” hangisi sorusuna ise “Snorlax. Zzz. Özür dilerim, soru neydi?” şeklinde karşılıklar sunabiliyor. Bu noktada Snorlax’ın uykuculuğuyla meşhur bir Pokemon olduğunu hatırlatmakta fayda var.

siri pokemon goWolfram Alpha’dan veri çekebilen Siri, böylelikle Pokemonların yeteneklerine dair detaylı bilgileri de kullanıcıların karşısına çıkarabiliyor. Bu detaylı bilgilerin bir tablo eşliğinde gösterilmesi de göze çarpıyor.

Siri Pokemon Go’yu başlatmak için de kullanılabiliyor

iOS cihaz sahipleri Pokemon Go keyfine başlamak için gerekli komutu Siri üzerinden de verebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER