Teknoloji

Siri Mac’te kullanımın işaretini Finder ile verdi

apple siri

siriSiri’nin çok yakında Mac’e geleceğine dair önemli bir işaret bu sefer bizzat Siri tarafından verildi. Brian Roemmele adlı bir kullanıcının blogunda yazdığına göre, kendisi Siri’nin Mac ile ilgili tepkisini merak etmiş ve sanal asistana sormuş.

Siri’ye “Siri, Ayarlar’ı yeni pencerede aç” şeklinde komut veren kullanıcı bunun karşılığında “Görünüşe göre Finder adında bir uygulaman yok” şeklinde cevap alıyor.

siri macŞaşırtıcı olan esas nokta ise Siri’nin Finder’a herhangi bir yönlendirme olmaksızın referans vermesi. Bu da OS X’in dosya gezgini olan Finder’dan ve bunu açmak için hangi komutun gerektiğinden haberdar olduğu anlamına geliyor. Apple Siri’ye Finder ile ilgili gerekli verileri çoktan yüklemiş olabilir, böylelikle sanal asistanın Mac’te de kullanımı için gerekli şartlar hazırlanmıştır. Siri’nin Türkçe versiyonu için henüz İngilizce versiyonundaki gibi tepkilere rastlamadığımızı belirtmeden geçmeyelim. Siri’ye “Ayarlar’ı yeni pencerede aç” şeklinde seslendiğimizde Ayarlar uygulamasını açıyor.

Siri’nin OS X’e geleceği ilk kez bu yılın başlarında dillendirilmeye başlamıştı. Öncelikle 9to5Mac sitesi bu iddiayı ortaya atmış, daha sonra da MacRumors sitesi OS X’in menü çubuğu ve dock bölümünde yer alan Siri ikonlarının ekran görüntülerini yayınlamıştı. Tüm sızıntılar bir araya getirildiğinde, gelecek hafta düzenlenecek Apple geliştirici konferansında Siri Mac desteğinin geldiğine tanık olacağız gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER