Teknoloji

Siri artık internet bağlantısı olmadan çalışabilecek

apple Siri iOS 14 ile yeni bir yüze ve çeviri özelliğine kavuşuyor

Apple’ın dijital asistanı Siri, artık sesi varsayılan olarak cihaz üzerinde işleyecek. Bu da Siri’nin internet bağlantısı olmadan da kullanılabileceği anlamına geliyor. Apple’dan yapılan açıklamada, bu sayede Siri’nin tepkiselliğinin de artacağı belirtildi.

Cupertino merkezli şirket, sesi cihaz üzerinde işlemenin Siri’yi daha özel hâle getireceğine de dikkat çekiyor. Apple makine öğrenmesi özelliklerini cihaz üzerinde uygulamayı tercih ettiği için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Şirket, verilerin buluta gönderilmediğini özellikle vurguluyor.

Apple, WWDC 2021 etkinliğinde Siri’nin sesi cihaz üzerinde işlemesinin dijital asistanlara dair önemli korkulardan birini gidereceğini belirtti. İstenmeyen ses kayıtlarının kullanıcıları korkuttuğunu belirten şirket, iOS 15 ile birlikte bu durumun Siri adına bir sorun olmaktan çıkacağının altını çizdi.

Tabii ki, internet bağlantısı olmadan web’de arama yapmak gibi temel Siri fonksiyonlarından faydalanmak mümkün olmayacak. Ancak müzik kontrolü, uygulama başlatma, alarm kurma gibi basit işlemler, Apple’ın dijital asistanıyla internet bağlanatısı olmadan yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER